Operatie ‘opruim in je kleerkast’!

Ken je het gevoel? Een overvolle kleerkast die bijna uit zijn voegen barst en toch het onaangename gevoel ‘Ik heb niets om aan te trekken’… Dat is heel normaal, want hoe meer kleren we inslaan, hoe minder overzicht we creëren in onze garderobe en hoe minder we hebben om aan te doen.

Oplossing? Grote kuis! Je hebt duidelijk nood aan een frisse kijk op je kast en dat lukt enkel door er genadeloos doorheen te gaan en enkel je favoriete items over te houden. Chaos zorgt er immers voor dat je totaal niet meer weet wat je nog hebt en daarom trekken we uit pure frustratie naar de winkels. Resultaat: nog meer kleren en nog meer het gevoel dat je niet weet wat je moet aandoen!

Operatie ‘opruim in je kleerkast’:

Eerst  haal je alles uit je kast en begin je te sorteren. Alles wat niet meer past, beschadigd is of wat je langer dan een jaar niet hebt gedragen, gaat resoluut de deur uit. Je kan er nog mee naar een tweedehandswinkel trekken om er nog iets aan te verdienen, of misschien kan je er een vriendin blij mee maken.

Bij twijfelgevallen moet je jezelf de vraag stellen of het je wel flatteert, of het nog bij je stijl van nu past en of het ook bij je huidige levensstijl past. Is het antwoord op die vragen nee, dan kan je er maar beter afscheid van nemen…

Er zullen misschien ook stukken opduiken die je nog wel mooi vindt, mits enkele aanpassingen. Zo ziet een jurk of rok er totaal anders uit als die wat korter of smaller wordt gemaakt. Breng met deze stukken dus maar een bezoekje aan de kleermaker. Voor weinig geld, krijg je zo nieuwe stukken in je kast!

Al snel zullen er tijdens je grote kuis ook kledingstukken opduiken die je voor geen geld zou willen missen en die je bijgevolg ook het meeste draagt. Deze mogen meteen terug de kast in! Hou tijdens de opruimactie ook rekening met mogelijke combinaties. Passen is dus de boodschap, zodat je weet welke stukken samen passen, wat het ook weer makkelijker maakt om een outfit samen te stellen.

Interessant weetje: Volgens modeblad Feeling heeft elke vrouw 100 stuks nodig in haar kleerkast, bestaande uit 15 topjes en blouses, 7 broeken, 7 jurken, 7 rokken of shorts, 10 paar schoenen, 3 sjaals, 5 mantels, 1 paar handschoenen, 4 ceintuurs, 7 truien, 15 T-shirts, 5 jasjes, 3 tassen, 2 badpakken, 2 hoeden of mutsen, 7 lingeriesetjes.

Je zal zien dat je je een stuk beter en opgelucht zal voelen nadat je orde op zaken hebt gesteld in je kleerkast. Bovendien spaar je zo heel wat geld uit, doordat je niet zo vaak meer naar de winkel moet hollen, want het ‘ik heb niets om aan te trekken’-gevoel is verleden tijd, dus aan de slag!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *