Top 3 mondproblemen

Als je last hebt van mondproblemen dan kunnen deze heel uiteenlopend zijn. Zo hebben sommige mensen last van amandelsteentjes, een slechte adem, ontstoken tandvlees en zo is er nog wel meer te noemen waar je last van kunt hebben. Er zijn een paar mondproblemen waar veel mensen mee te kampen hebben. Deze hebben we even voor je op een rijtje gezet. 

Knarsetanden of tandenknarsen

Een mondprobleem waar veel mensen tegenaan lopen is knarsetanden of ook wel tandenknarsen genoemd. Hierbij schuur je met de tanden en kiezen dermate hard over elkaar heen dat ze erg snel slijten. Doordat het hard gaat, hoor je het knarsen ook echt. Knarsetanden vindt vaak ’s nachts plaats en kan vervelende bijwerkingen hebben. Het is dus zaak dit probleem goed en snel aan te pakken om andere klachten te voorkomen en ervoor te zorgen dat je je tanden kunt behouden. Kijk altijd goed naar de oorzaken van knarsetanden zodat je begint met die aan te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld eens denken aan een knarsbitje

Witte aanslag op de tong

Een probleem dat ook veel voorkomt is aanslag op de tong. Deze ziet er dan wit uit in plaats van het normale roze kleurtje. Deze aanslag kun je zelf prima verwijderen door de bacteriën die deze veroorzaken aan te pakken. Deze bacteriën houden van een zuurstofarme en droge omgeving dus zorg ervoor dat je mond goed gehydrateerd wordt. Dit kun je doen door voldoende water te drinken, door mondwater te gebruiken of met een speciale tongreiniger. Bij regelmatig gebruik reinig je zo de mond en tong goed en bestrijd je de bacteriën op effectieve wijze. 

Slechte adem

Een laatste probleem waar veel mensen last van hebben is een slechte adem. Dat is nooit prettig natuurlijk en iedereen wil immers een zo fris mogelijke adem hebben. Een vieze adem wordt altijd veroorzaakt door slechte bacteriën. Waar deze zitten kan variëren maar het is vooral belangrijk dat je het probleem met de slechte adem bij de bron aanpakt. Je maakt daarvoor de leefomgeving voor de bacteriën minder aangenaam. Zorg voor een goed gehydrateerde mond en zo krijg je snel een frisse adem want bacteriën houden niet van vochtige plekjes. Er zijn tal van middelen waarmee je een slechte adem kunt aanpakken, zoals tandpasta, mondwater, speciale kauwgoms en pastilles. Welk middel je kiest is persoonlijk en hangt ook van de omstandigheden af. Vaak is combineren ook goed mogelijk, zeker bij producten uit dezelfde range of van hetzelfde merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *