DIY: Haarbanden en diadeems

Maak een unieke haarband of diadeem met deze korte DIY-cursus

De haarband is helemaal terug van weggeweest, en dat is maar goed ook! Met de juiste haarband of diadeem kan je een heel andere twist aan je kapsel of zelfs je hele outfit geven. En als je echt een eigenzinnig en uniek accessoire wilt, maak je die toch gewoon zelf?

De simpelste manier om een haarband een persoonlijke touch te geven, is door er een broche op te spelden. Doorzoek je (groot)moeders juwelenkistje of haast je naar de dichtstbijzijnde tweedehandswinkel voor een mooi vintage exemplaar. Combineer de broche met de juiste kleur diadeem, et voilà: het perfecte haaraccessoire!

Als je iets meer tijd en inspiratie hebt, kan je ook voor de volledige haarband make-over gaan. In dat geval zal je waarschijnlijk wel eventjes naar de winkel moeten gaan om een aantal dingen in huis te halen:

  • – Een leuke stof of folie (zoals de Speedball Metal Leaf in Variegated Red, die je kan bestellen op usartsupply.com)
  • – Een lijm-spray
  • – Steentjes / pareltjes / pluimpjes / … En elke andere decoratie die je maar kan bedenken.

Spray eerst de lijm op je oude diadeem. Beplak hem voorzichtig met de stof of folie die je gekozen hebt. Snijd met een breekmesje het teveel aan stof/folie weg. Wees wel voorzichtig als je de ‘tanden’ van je diadeem aan het vrij maken bent! Je wil je vingers intact houden. Als dat gedaan is, kan je compleet los gaan. Laat je inspiratie de vrije loop; alles kan en alles mag.

Ben je meer een ‘hippie chick’, dan is er nog de eenvoudige gevlochten haarband. Zoek gewoon 3 touwtjes of reepjes stof die je leuk vind, en maak er een vlecht van. Als je wil, kan je hier ook een broche op pinnen of pareltjes aan hangen.

Voor welke stijl je ook kiest, er is maar 1 regel: leef je uit!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *