Duiven bij de bruiloft

Duiven worden al eeuwen lang door mensen gehouden. Ze worden gehouden om later op te eten, maar veelal omwille van hun fenomenale oriƫntatievermogen. Zowel in de Tachtigjarige Oorlog als in de Eerste Wereldoorlog werden postduiven gebruikt om berichten over te brengen.

Duiven in het Vaticaan

De duif staat voor veel symbool. Zo staat een paartje duiven symbool voor de liefde, te denken valt aan de uitdrukking “tortelduifjes”. Het is dan ook niet vreemd dat veel bruidsparen hun dag compleet maken met het laten uitvliegen van bruidsduiven. Daarnaast is de duif de personificatie van de vrede, dit idee vindt zijn oorsprong in het verhaal over Noach en zijn ark.

Bruidsduiven zijn witte postduiven die na een huwelijksvoltrekking worden losgelaten door het bruidspaar. Het meest gangbaar is het loslaten van twee bruidsduiven, de bruidsduiven staan dan symbool het bruidspaar. Samen vliegen ze uit en gaan een mooie toekomst tegemoet. Het laten uitvliegen kan zowel na een huwelijksvoltrekking op het stadhuis of in de kerk.

Veel mensen vragen zich af waar de bruidsduiven blijven, na het uitvliegen vanaf de trouwlocatie. Het antwoord daarop is dat, mits er gebruik wordt gemaakt van witte postduiven, zij gewoon terug vliegen naar hun thuishok. Wetenschappers zijn verdeeld over de wondere wijze waarop postduiven navigeren. De zon, de zee en magnetische velden worden genoemd als navigatie-instrumenten. Let daarom bij het bestellen van bruidsduiven op of het gaat om postduiven, ter onderscheiding van tortelduiven.

Tot slot worden bruidsduiven ook wel witte duiven, trouwduiven, huwelijksduiven of vredesduiven genoemd.

Trouwduiven

Redelijk nieuw is overigens, maar daar moet je natuurlijk wel het geld voor overhebben, is dat trouwduiven die Diamanten, witgouden of gouden trouwringen kunnen brengen.

Daarvoor moet je wel redelijk vroeg boeken, want er gaat nog wel aan vooraf. Je moet namelijk wel een tijdje met de duiven in kwestie mee trainen. Ze komen namelijk niet zomaar aanvliegen om de ringen te brengen. Maar het is wel uniek natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *