Zo ontdek je welke kleding het beste bij jou past

Alle influencers en modellen komen overal mee weg. En als jij dan wat bestelt op internet, sta je toch een beetje bedonderd voor de spiegel. Waarom staat het bij die meiden wel zo goed en bij mij niet? Vaak kijken we naar de kleur of de print van kledingstukken, maar ga eens vaker kijken naar de pasvorm van kleding. Met deze tips ontdek je welke kleding het beste past bij jou.

Ontdek welk lichaamsfiguur je hebt

Je hebt vast al eens gehoord van het zandloperfiguur. Dat houdt in dat je schouders en heupen ongeveer even breed zijn en dat je taille smaller is. En als je schouders smaller zijn dan je heupen, spreken we over het algemeen van een peerfiguur. Zo zijn er tientallen verschillende lichaamsfiguren. En nee, het analyseren van je figuur heeft niets te maken met het denken in hokjes. Want als jij weet welk lichaamsfiguur je hebt, kan je gaan kijken naar damesmode die goed aansluit op jouw lichaam.

Kledingstukken waar jij je goed in voelt

Als je een appelfiguur hebt, zijn A-lijn jurkjes of tops een aanrader. En voor een zandloperfiguur is een jurkje met zichtbare taille of een peplum top weer een aanrader. Ga op verschillende blogs, Instagram en Pinterest op zoek naar kleding die past bij jouw lichaamstype en probeer gewoon eens wat uit in de winkel. Zou jij volgens Pinterest een jeans met uitlopende pijpen moeten dragen, maar voel je je daar niet prettig in? Probeer dan eens een boyfriend jeans. Ook wat wijder, maar zonder die flared pijpen. Geef er gewoon je eigen draai aan en kijk waar jij je goed in voelt.

Een kleurentest doen

Je hebt vast wel eens gehoord van de kleurentest. Hierbij kijk je met een professional naar verschillende kleurenpaletten. Waar gaat je huid van stralen en waar wordt je huid juist dof van? Vaak kiezen we voor veilige kleuren, zoals wit en zwart. Maar misschien staat een lichtblauwe jurk van Penn & Ink je juist erg mooi! Of gaan je ogen stralen bij een legergroene top van Marc Cain. Een kleurentest is even een investering, maar vormt wel de basis voor je garderobe. Zo wordt kleding kopen een stuk leuker. En dan wordt het doen van een miskoop natuurlijk ook een stuk kleiner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *