Waar bewaar je jouw pasjes?

We krijgen er met zijn allen steeds meer pasjes bij. Een pasje om mee te betalen, een pasje voor het werk, voor de sportschool, voor verschillende winkels, een ID-bewijs, rijbewijs, en dat is pas het begin. Waar bewaar je al die pasjes, en wat zijn de voordelen, maar zeker ook de nadelen van deze plekken?

Hoeveel pasjes heb jij?

Vrijwel iedereen heeft minimaal 5 pasjes die hij of zij dagelijks bij zich heeft, en vaak nog wel een beetje meer dan dat. Een bankpas, creditcard, ID-bewijs, rijbewijs en verzekeringspasje kun je het best maar altijd bij je hebben. Tel je daarbij de pasjes op die je nodig hebt om bijvoorbeeld binnen te komen op je werk of op de sportschool, of om extraatjes te verdienen bij winkels, kom je al snel op meer dan 10 pasjes uit. Waar laat je die allemaal, en moet je ze echt iedere dag meenemen?

In je tas: zeker bij vrouwen favoriet

Als het gaat om handtassen, zijn met name vrouwen regelmatige gebruikers. Zij hebben dan ook meestal wat minder problemen om iedere dag alle pasjes mee te nemen: die gaan gewoon in de tas. In een lekkere grote handtas als die van Cowboysbag, een populair merk onder Nederlandse vrouwen, is ruimte genoeg voor een grote portemonnee waar ze allemaal in passen. Geen probleem!

In het hoesje van je telefoon

Wie geen tas met zich meedraagt, stopt de benodigde pasjes vaak in het hoesje van de telefoon. Dit kan zijn bij hoesjes die er niet speciaal voor gemaakt zijn, de pasjes worden dan aan de achterzijde van de telefoon in het hoesje geschoven. Het nadeel hiervan is dat je steeds je telefoon uit zijn hoesje moet halen om een pasje te kunnen pakken. De meeste mensen gebruiken dit dan ook alleen als ze echt even geen andere plek hebben om hun pasjes op te bergen, vooral bij scholieren is dit een populaire manier.

Er zijn ook telefoonhoesjes die extra ruimte hebben om pasjes in op te bergen. Dit lijkt heel handig, zo heb je je telefoon en je pasjes allemaal makkelijk bij elkaar en altijd bij de hand, maar het heeft ook nadelen. Ben je druk bezig op je telefoon, dan heb je het niet in de gaten dat mensen met al dan niet goede bedoelingen precies kunnen zien welke pasjes je bij je draagt. Geen heel prettig idee. Daar komt bij dat als je telefoon gestolen wordt, je niet alleen je telefoon maar ook al je pasjes kwijt bent.

In je broekzak: als je het maar goed doet

Een pasje los in je broekzak bewaren, dat valt niet aan te raden. Het beschadigt of breekt op die manier razendsnel. Wat je wel kan doen is je pasjes bewaren in een portemonnee die alleen voor pasjes bestemd is, zoals de Secrid Miniwallet. Deze is nauwelijks groter dan een pasje, maar biedt wel bescherming tegen breken en beschadigen. Je steekt hem zo in je broekzak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *