Trend-rapport herfst/winter 2011-2012

[smooth=id:228;]

Hittegolven worden afgewisseld met heuse herfstperiodes, het weer is duidelijk aan het veranderen en deze grote temperatuurschommelingen maken het ons alvast niet gemakkelijk om te beslissen wat we moeten dragen…

Onze zomergarderobe vormt geen probleem, want die is ondertussen helemaal up-to-date, maar zodra we rond de 15 graden schommelen, beginnen we te bibberen in onze luchtige zomerjurkjes, dus dat vraag om een grondig onderzoek naar de nieuwe, en vooral warmere, trends!

Zoals we al meedeelden is color blocking here to stay, dus ga lustig verder met het combineren van felle kleurtjes en ban kleurrijk het donkere herfstweer! Vooral oranje, aubergine, wijnrood, paars, zeegroen en indigoblauw doen het goed, het liefst van al in combinatie met elkaar.

En daar stopt het niet met de combi’s, want we gaan nog een stapje verder dan enkel en alleen kleuren met elkaar te combineren. Laat je dus maar helemaal gaan en mix & match laagjes, prints, vormen en kleuren met elkaar. Hier heb je een portie lef voor nodig, maar met een beetje creativiteit, zie je er meteen erg trendy uit!

We halen ook wat inspiratie bij de mannen, want strakke vrouwenpakken zijn het van het! Ontdek de smoking van vrouwen en straal als een stijlvolle klassedame in je pak. Zorg wel voor een mooi vrouwelijk model dat op de juiste plaatsen aansluit.

Daarnaast nemen we een duik terug in de tijd, want het is ook een en al retro wat de klok slaat! Hoge-taille broeken –en rokken, bloemenprints, wijde pijpen, polkadots, strik accessoires, en ga zo maar door…

Ook (nep)bont blijft een topper. Als echte dierenvrienden geven we natuurlijk de voorkeur aan de fake exemplaren en geef toe, who knows the difference? Maar waar we vorig jaar nog op veilig speelde met neutrale kleuren, durven we nu een stapje verder te gaan door onze bontjes in een opvallend kleurtje of met een print te dragen! Denk paarse bontjasjes, zebraprint,…

De coat is en blijft een must. Een maxi mantel zorgt voor een instant glamour gevoel en houdt je ook lekker warm! Maar ook de korte mantels in wederom felle kleuren spotten we onder de trends.

Ook onze voeten krijgen een winter make-over met stevige boots, hoge laarzen en ja zelfs de over-de-knie exemplaren zijn terug. Voor de hakken geld nog steeds, hoe hoger, hoe beter en ook de plateau -en platformzolen blijven nog wat hangen. Ook brede enkelbanden zien we de revue passeren.

Leer is ook steeds een vaste waarde in de winter en dan vooral de leren vesten. Maar ook daar kunnen we weer een stap verder gaan, want we zien ook leren jurken, rokken, broeken en blousen opduiken, wat meteen ook heel wat pit geeft aan je garderobe.

Zo, hiermee kan je voorlopig al even verder en we keep you updated als er nieuwe trends de kop opsteken!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *