Mode uit de vuilnisbak

Ripley's organiseerde een Trashy Fashion Show in het museum in Florida

Afgelopen weekend organiseerde Ripley’s (die van ‘Believe it or not‘) een Trashy Fashion Show in hun museum in St. Augustine, Florida. Dat er trashy mode bestaat, wisten we al, maar in dit geval moeten we dat wel heel letterlijk opvatten!

De modeshow was meteen ook een wedstrijd, die gewonnen werd door de 12-jarige Analise Barnard. Het was de bedoeling dat deelnemers kledingstukken maakten met voorwerpen die je normaal gesproken in een vuilnisbak kan terugvinden. En dat is zeker gelukt! De kleine Analise won de wedstrijd met een jurk gemaakt van koffiefilters, volledig met koffiefilterdiadeem en dito balerina’s.
Het meisje ontving een geldprijs van $100 en het Ripley’s museum kocht haar ontwerp ook nog eens over voor $100. Daarmee zijn de kosten van het materiaal alvast terugbetaald!

De 15-jarige Kennedy Trugter en 17-jarige Masha Sardari wonnen een verdienstelijke tweede en derde plaats met een jurk van krantenpapier en een ensemble van verfborstels en papieren zakken.

De kans dat we binnenkort allemaal rondhuppelen in kledingstukken gemaakt van afval is zo goed als onbestaande, maar de waarheid moet gezegd worden: het ziet er allemaal heel goed uit!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *