Een cape van spinnenzijde

Nicolas Godley en Simon Peers zijn erin geslaagd om een cape en een sjaal te maken uit spinnenzijde. De stukken zijn nu te bewonderen in het Victoria & Albert Museum in Londen.

Groot nieuws uit de modewereld! Er is een manier om textiel te maken uit spinnenzijde. Het wereldbefaamde Victoria & Albert Museum in Londen stelt sinds 25 januari 2012 een sjaal en een cape tentoon die volledig gemaakt zijn uit spinnenrag.

Modeontwerper Nicolas Godley en kunsthistoricus/textielexpert Simon Peers werkten ruim 3 jaar aan het hele project. Niet alleen waren er 80 mensen nodig om de kledingstukken te weven, maar er kwam in totaal een slordige 1,2 miljoen ‘Golden Orb’ spinnen aan te pas. Voor de dierenrechtenactivisten: er werden geen spinnen verwond of gedood. Elk diertje werd na een dag hard labeur bedankt voor de bewezen diensten en weer vrijgelaten in de wildernis van Madagascar.

Geloof het of niet, maar de cape en sjaal zijn niet geverfd! De prachtige goudgele kleur is volledig afkomstig van de natuurlijke kleur van de spinnenzijde. En in tegenstelling tot wat je zou denken, is het textiel extreem sterk en ontzettend licht.

Je voelt de bui al hangen: tijd om je over je spinnenvrees heen te zetten!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *