DIY: De schoenstrik

[smooth=id:238;]

 

Veel fashionista’s hebben een zwak voor schoenen, met een uitgebreide schoenenverzameling tot gevolg. Maar toch raakt onze schoenenhonger nooit gestild en valt ons oog steeds op nieuwe, must-have exemplaren. Om de kosten van telkens een nieuw paar schoenen toch wat te drukken, duiken we in onze schoenenkast om een bestaand paar te pimpen met…de schoenstrik!

Dit leuke en helemaal zelf te maken accessoire geeft je schoenen een heel andere look waardoor je het gevoel krijgt in een nieuw paar rond te paraderen en dat voor geen geld! De schoenstrik geeft een paar oude ballerina’s of pumps een instant make-over…

Wat heb je nodig? Allereerst kies je een paar schoenen die je nieuw leven zal inblazen. Verder heb je nog stof, spelden, naald en draad nodig.

Aan de slag! Eerst knip je je stof in twee lange rechthoeken en twee smallere en kleine rechthoeken die zullen dienen als middelpunt van de strik.

– Neem je grotere rechthoeken en vouw de lange zijdes van de stof naar het midden. Daarna neem je de ongevouwen eindjes van de rechthoek en vouw je die ook naar het midden.

– Met naald en draad, naai je door het midden van je gevouwen rechthoek. Het midden trek je goed aan en draai het draadje rond het midden van je rechthoek waardoor het samengetrokken wordt.

– Voor het middengedeelte, neem je de kleine rechthoek stof en die winkel je rond het midden van je strik, waarna je het vastmaakt met naald en draad.

– Maak de strik vast aan de speld en je bent klaar!

Door de strikjes te bevestigen aan je schoenen, krijg je een nieuw hip paar!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *