Bono ontwerpt handtas voor Louis Vuitton

Bono

Ja hoor, ook Bono heeft de modekriebels te pakken en breidt zijn creatieve brein uit op fashiongebied…Hij gaat namelijk samen met zijn trouwe wederhelft, Ali Hewson, een handtas ontwerpen voor het luxemerk Louis Vuitton!

En Bono zou Bono niet zijn als er niet een of andere boodschap achter zou zitten, en ook dat is hier het geval. Ze gaan met hun handtas in de hand de strijd aanbinden tegen de armoede in Afrika. Dat verkondigde het gelukkige echtpaar in hoogsteigen persoon op de opening van de expo Africa Rising in Parijs, op dezelfde dag dat Vuitton zijn nieuwe collectie voorstelde.

Hun idee is natuurlijk ook niet zomaar uit de lucht gegrepen, want Bono en vrouwlief lanceerde met Louis Vuitton de op Afrikaanse culturen geïnspireerde kledinglijn Edun, die materialen uit Afrika gebruikt. De opbrengst van de handtas zal geschonken worden aan TechnoServe, een instelling die bedrijven in ontwikkelingslanden helpt, en aan het Conservation Cotton Initiative, dat duurzame landbouw in Afrika stimuleert.

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *