American Apparel zoekt ‘big girls’

Ben jij het ook zo beu dat het maatje nul nog steeds de modebusiness blijft domineren, waardoor je nooit kan beoordelen of een kledingstuk jou ook staat? Dan ben je niet langer alleen, want American Apparel maakt komaf met size zero en gaat op zoek naar ‘big girls’!

De kledingketen ontketent een heuse modellenzoektocht onder de naam ‘Next Big Thing’. Zo willen ze volslanke modellen aantrekken en het ideaalbeeld van graatmagere meisjes doorprikken…

“Calling curvy ladies everywhere! We’ve heard your requests, and our best-selling Disco Pant (and around 10 other jazzy styles) are now available in size XL, for those of us who need a little extra wiggle room where it counts”, zo staat er te lezen op de site.

Iedereen mag mee op zoek gaan naar de ultieme “fresh faces” en “full figures”, die het merk mee zullen vertegenwoordigen. Geïnteresseerden moeten twee foto’s van hun gezicht en lichaam opsturen, die op de site gepost worden en vervolgens door het publiek beoordeeld kunnen worden op een schaal van ‘Not Quite’ tot ‘XLent’.

En het lijkt een enorm succes, want de website kreeg al honderden inzendingen van ‘very curvy’ vrouwen! Al staat het merk niet alleen met hun initiatief, want ook modebijbel Vogue plaatste plussize modellen op hun cover van het juninummer. Zo pronken Tara Lynn, Candice Huffine en Robyn Lawley in lingerie op de zwart/wit cover.

Wij onthouden alvast één ding: Big girls, you are beautiful!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *