Straal meer voor minder!

de budgetvriendelijke manier om je huid te verzorgen

Een goede huidverzorging is uiterst belangrijk voor een gezond en stralend uiterlijk. Jammer genoeg betaal je je al snel blauw aan de verschillende verzorgingsproducten en vaak tel je meer neer voor de merknaam dan voor het product zelf, maar wat als je nu eens zelf je beautyproducten maakt?

Geen nood, je hoeft heus geen moeilijke chemische formules uit je hoofd te gaan leren, want er bestaan enkele heel erg simpele receptjes om je eigen smeerseltjes samen te stellen! Bovendien is het niet alleen budgetvriendelijk, maar ook erg natuurlijk…

Niets is er heerlijker dan een gezichtsmasker, maar heb je al ooit de fruitvariant geprobeerd? Helemaal natuurlijk en ook erg lekker! Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn 1 eetlepel fijngemalen aardbeien en 1 eetlepel biologische yoghurt. Maak er een heerlijke mix van en smeer het mengsel op je gezicht, waarna je het afdekt met een vochtige doek. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af met koud water.

Of ben je al zolang op zoek naar een wondermiddel om je cellulitis te bestrijden? Waag je dan zeker ook eens aan de ‘home-made’ versie. Al moet je hiervoor wel een beetje meer geduld hebben. Verzamel een handvol verse klimopbladeren, 1 dl tarwekiemolie en 1 druppel rozemarijnolie. Steek de bladeren in een pot en voeg er de tarwekiemolie aan toe. Daarna laat je de pot goed afgesloten gedurende twee weken op een warme plaats staan. Zeef vervolgens de olie en voeg de druppel rozemarijnolie toe en giet het goedje over in een gesteriliseerde fles. Masseren maar! Bestrijdt dagelijks de gebieden waar je geplaagd wordt door die vervelende sinaasappelhuid en wacht vol spanning op verbetering.

En last but not least is een heerlijke scrub ook altijd welkom en bovendien erg handig om dode huidcellen te verdrijven en met een frisse en zachte huid te pronken. Ook weer heel simpel, want het enige dat je in huis moet hebben zijn twee eetlepels slagroom en 1 eetlepel zout. Meng het tot een pasta, scrub je lichaam van kop tot teen en afspoelen maar!

Proberen is de boodschap dus creëer je eigen wellness en geniet van je me-time, zonder daarvoor  je bankrekening te plunderen…

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *