Schoonheidsslaapje werkt echt!

Schoonheidsslaapje werkt echt!

Wie denkt dat een schoonheidsslaapje één of andere ‘urban legend’ is, heeft het mis! Een goede nachtrust laat je er wel degelijk fris en jeugdig uitzien. We sommen even voor je op welke voordelen je kan overhouden aan een echte ‘beauty sleep’…

Volgens onderzoekers aan de universiteit werkt het metabolisme van mensen met een chronisch slaaptekort trager dan mensen met wel voldoende nachtrust. Zo zouden we 120 calorieën minder verbranden bij te weinig slaap. En wie meer slaapt, heeft ook meer energie om te sporten en extra kilo’s te bannen!

De huid van mensen met een gezond slaappatroon is elastischer en strakker wat voor een jeugdige gloed zorgt. Geen donkere kringen onder de ogen door te weinig slaap dus en bovendien vernieuwt onze huid zich tot dertig keer sneller als we slapen.

Het menselijke groeihormoon HGH, dat ook wel het jeugdhormoon wordt genoemd, laat ons er jong uitzien als we volwassen zijn en wordt vooral geproduceerd als we slapen. Veel slapen is dus de boodschap voor wie er jonger wil uitzien! Misschien moeten we het sprookje van de SCHONE slaapster toch echt gaan geloven?

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *