Make-up tips voor babes met een bril

make-up tips voor vrouwen met een bril

Boys don’t make passes at girls who wear glasses? Vergeet het maar! Er zijn maar weinig mannen die iets hebben tegen vrouwen met een bril. In tegendeel zelfs…

Het probleem is dat vrouwen met een bril vaak denken dat ze door hun bril hun ogen niet meer in de verf kunnen zetten met een likje make-up. Ook dat is een fabeltje! Het is misschien iets moeilijker om de juiste look te vinden, maar het zeker niet onmogelijk. Lees onze make-up tips er eens op na en je zal zien dat je bril eigenlijk niet meer is dan een omlijsting van je prachtige ogen…

Kleur

De kleur van je make-up kan je best matchen met de kleur van je montuur. Heb je een blauwe, grijze of zilveren bril, kies dan voor koude kleuren (violet, groentinten, grijstinten,…). Als je een gouden, beige of bruin montuur hebt, zijn warme kleuren een beter idee.

Je huid

Een bril trekt meteen de aandacht naar de huid rond het montuur. Kleine imperfecties op die plekken zullen dus harder opvallen dan als je geen bril zou dragen. Een goede concealer is dus geen overbodige luxe.

Mascara

Laat je mascara goed drogen voor je je bril weer op zet. Anders zou het wel eens kunnen dat je brilglazen vol zwarte streepjes komen te staan. Dit kan je ook voorkomen door eerst een wimperkruller te gebruiken. Nepwimpers zijn een andere manier om mascara-fiasco’s te vermijden.

Oogschaduw

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je oogschaduw niet boven je montuur uit komt. Waarom? Omdat je er anders uitziet als het kleurboek van een 4-jarige. Binnen de lijntjes blijven, dus.

Bijziend

Brillenglazen voor bijziendheid zorgen ervoor dat je ogen kleiner lijken. Hoe groter het getal achter de min, hoe kleiner je ogen. We gaan ervan uit dat dat niet de bedoeling is en dat je je ogen groter wil doen lijken. Om dat te bereiken (ook als je geen bril draagt, trouwens) breng je best wat eyeliner aan op je bovenste ooglid. Wat oogschaduw betreft, raden we je aan om een glitter- of metalique-oogschaduw te gebruiken. Door de glans zullen je ogen optisch vergroot worden. Zorg er ook voor dat je op je arcadeboog een donkerdere tint oogschaduw gebruikt.

Verziend

Als een bril voor bijziendheid je ogen er kleiner doen uitzien, dan doet een bril voor verziendheid uiteraard het omgekeerde. Over het algemeen is er niets mis met ogen die een beetje groter lijken, maar er bestaat iets als ’teveel van het goede’. Om je ogen wat kleiner te doen lijken, kan je best je hele oog omlijnen met eyeliner. Dat hoeft niet per se zwarte eyeliner te zijn. Een bruine eyeliner maakt je look op slag wat minder dramatisch en dus meer geschikt voor overdag. Verder gebruik je best donkere, matte oogschaduw.

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *