Eet je coupe gezond!

Wie droomt er niet van een weelderige haardos vol gezonde en volumineuze lokken? Tal van shampoos, conditioners en andere verzorgingsproducten worden aangereikt om de ultieme coupe te bekomen.

Maar daar blijft het niet bij! Want wist je dat wat je eet ook een invloed heeft op hoe je kapsel erbij ligt? Hier zijn alvast enkele do’s die je op je boodschappenlijstje mag zetten om met een prachtige haardos voor de dag te komen. Dus haast je als de bliksem naar de supermarkt en zorg ervoor dat de volgende items zeker in je winkelkarretje liggen!

Groene groenten zijn een must voor je kapsel. Ze zijn een bron van vitamine A en C die zorgen dat je lichaam sebum aanmaakt, wat meteen ook een natuurlijke conditioner is!

Grijp in de fruitafdeling naar pruimen, want deze vruchten bevatten ijzer en haaruitval is vaak te wijten aan ijzertekort.

Garnalenlovers mogen zich lekker laten gaan want garnalen zijn een heuse bron van proteïnen, vitamine B12, ijzer en zink, die de strijd aanbinden tegen dun haar en haarverlies.

Kalfslever is niet ieders favoriet maar bevat wel biotine, ijzer, zink en proteïnen, wat essentiële voedingsstoffen zijn voor het haar.

Nood aan een tussendoortje, schotel jezelf dan een portie noten voor. Walnoten, cashewnoten, peccanoten en amandelen bevatten zink dat dof en futloos haar bant!

Oesters zijn meestal voor speciale gelegenheden, maar ze bevatten zink en antioxidanten die ideaal zijn voor je coupe! Een ideaal excuus om deze delicatesse wat vaker op tafel te zetten…

Zalm is niet alleen een lekkere vis, er zitten ook veel omega 3-vetzuren in, die je scalp gezond houden en de proteïnes en vitamine 12 strijden mee tegen haarverlies.

Begin je dag met een stevig ontbijt met een lekker ei, op welke manier dan ook en je krijgt een stevige portie proteïnen, vitamine B12, ijzer en zink binnen.

Ook erwtjes mogen op je boodschappenlijstje want ze hebben een evenwichtig aanbod aan vitamines en zorgen voor een gebalanceerde voeding.

Wie denkt dat haver alleen voor paarden is, heeft het mis! Want het bevat omega 6 vetzuren die je haren en huid gezond houden en laten stralen!

Met deze natuurlijke en lekkere hulpmiddeltjes geef je je haar in no time een boost!

Julie Vandormael – StyleFever.be

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *