Doe het zelf manicure

Doe het zelf manicure

Nood aan een manicure, maar geen tijd of geld om even bij het nagelsalon binnen te springen? Speel dan zelf even voor nagelstyliste en geef jezelf een manicure die je nagels er weer tip top laat uitzien!

Maak tijd voor wat me-time en trakteer jezelf op een heuse manicure. Geen nood, je hoeft heus geen dure producten en tools in huis te halen om je handen te verzorgen, de meeste producten vind je zelfs in je keukenkast! Dus watch en learn…

Begin met een schone lei dus verwijder met nagellakremover de resten nagellak die momenteel nog je nagels (ont)sieren. Masseer daarna zachtjes met een olie voor nagelriemen de nagelriemen en de huid rond je nagels en druk daarna de nagelriemen voorzichtig terug met een bokkepootje.

Hierna is het tijd om je vijl boven te halen en met horizontale bewegingen je nagels te vijlen. Laat nagelschaartjes en tangetjes links liggen om schade te vermijden… Deze tools zijn enkel volledig veilig in de handen van een schoonheidsspecialiste! Vijl alleen het deel van de nagel dat geen contact heeft met de huid.

Met een hydraterende crème masseer je je handen. Geen crème in huis? Geen probleem! Het vruchtvlees van een avocado will do the job! Prak het vruchtvlees fijn en masseer het in je huid want het is erg voedzaam. Laat even intrekken en maak je handen weer schoon.

Na de massage is het tijd voor een bad, aka het ‘nagelbadje’, waarbij je in twee kommetjes lauw water 1 eetlepel olijfolie toevoegt. Olijfolie zorgt voor sterke en glanzende nagels. Na 5 à 10 minuutjes ‘baden’ verwijder je met een zacht borsteltje de achtergebleven velletjes en breng je nog een beschermende crème aan.

Als finishing touch mag je je nagellakverzameling erbij halen en lakken maar! Begin met een kleurloze basislaag. Hoe lakken? Breng de lak in het midden van de nagels aan en dan aan de zijkanten. Kies daarna een hip kleurtje, of voor de durvers verschillende kleurtjes, en breng twee lagen aan. Iedereen maakt fouten maar met een wattenstaafje en nagellakremover in de aanslag kan je deze schoonheidsfoutjes makkelijk corrigeren. Last but not least breng je nog een beschermende laag aan die ook voor extra glans zorgt et voila: je meesterwerk is klaar!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *