Doe-het-zelf bodylotion

Pompoenen doen ons meteen denken aan Halloween en de bijbehorende uitgeholde exemplaren die we voor de voordeuren van vele huizen spotten. Maar pompoen is ook handig om je beauty-uitzet aan te vullen want het vormt de perfecte basis voor een heerlijke bodylotion!

In plaats van bodylotion kant en klaar in de winkel te kopen, kan je ook zelf je eigen puur natuur versie maken. Een pak goedkoper én milieuvriendelijker en bovendien leuk om zelf eens uit te proberen, want wat je zelf doet, is meestal beter, toch?

Aan de slag! Verzamel een halve kop pompoenpuree, een halve kop kokosnootolie en een halve theelepel kaneel. Meng alles onder elkaar tot je een homogene, zachte massa bekomt die je vervolgens van kop tot teen op je lichaam kan smeren. Laat het goedje minstens tien minuten intrekken en spoel het daarna af.

De pompoen geeft een lekker geurtje af, de kokosnootolie staat in voor de verzorgende factor en de kaneel heeft een antibacteriële functie. Verwen jezelf dus maar eens met deze ‘homemade’ beauty bereiding. Je kan het goedje nog 3 tot 5 dagen bewaren in een afgesloten potje in de koelkast. Ideaal voor wat welverdiende ‘me-time’!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *