DIY: Handige haarverftips!

Handige haarverftips

Geef jij maandelijks ook een pak geld uit aan de kapper omdat je coupe bijgekleurd moet worden? Sla eens een beurt over en ga zelf aan de slag met haarverf en je zal zien dat je heel wat tijd én geld uitspaart!

Allemaal goed en wel, zal je denken, maar hoe begin je daaraan en eindig je met een resultaat waarover je ook echt tevreden bent? Geen paniek! Hier zijn enkele handige haarverftips die je in no time omtoveren tot een volleerde haarverfster…

– Een goede basis moet er zijn! Dus zorg ervoor dat je lokken goed genoeg verzorgd zijn, want droog en futloos haar reageert anders op haarverf. Begin een week op voorhand dus alvast je haar een boost te geven met haarmaskers en verzorgende oliën.

– Vlak voor je je haren gaat verven, is het niet nodig om ze nog een goede wasbeurt te geven, want de talg op je hoofdhuid beschermt je tegen de bijtende stof.

– Om vervelende verfvlekken te vermijden op je gezicht, oren en dergelijke, waardoor het overduidelijk wordt dat je zelf kappertje hebt gespeeld, kan je die delen insmeren met een dikke laag gezichtscrème.

– Trek ook niet je beste outfit aan voor je aan het verven gaat en bescherm je kleren met een handdoek, want de verfplekken zijn niet zo makkelijk uitwasbaar. Ook leg je best wat handdoeken rond je om geen plekken op de vloer te krijgen.

– Probeer de haarverf zo goed mogelijk te verspreiden over je lokken, om een egale kleur te krijgen. Zorg bij lang haar ook voor genoeg verf. Wie over lange lokken beschikt, koopt best twee pakjes haarverf. Wil je alleen je uitgroei behandelen? Doe dan een laagje conditionner op je haarpunten om te voorkomen dat de verf zich toch kan inwerken.

– Is de kleur een beetje teleurstellend? Geef het even tijd want haarverf heeft even nodig voor het uiteindelijke resultaat zichtbaar wordt. Nog steeds niet de kleur die je wilde? Was je lokken dan binnen de 48 uur met antiroosshampoo om de kleur wat op te heffen.

– Een groene schijn na een poging tot blonde lokken? Ga dan in de aanval met tomatenketchup wat komaf maakt met de groene schijn!

– Laat vier of vijf weken tussen twee haarverf beurten om je haren zo min mogelijk te beschadigen.

Als je met deze handige tips & tricks rekening houdt, pronk je zonder problemen met een heerlijk fris geverfde coupe!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *