DIY: Haarpunten bijknippen

DIY: Haarpunten bijknippen

Heb je geen tijd, geld of zin om naar de kapper te gaan? Dan spreek je toch gewoon je eigen kapperskills aan om je haarpunten bij te knippen! Zo vermijd je dat de kapper teveel centimeters verloren laat gaan en kan je het wel degelijk op ‘alléén de puntjes’ houden.

Je haarpunten bijknippen is helemaal niet zo moeilijk en kan je eigenlijk zelf door een simpel stappenplan te volgen. Het gevaar bestaat er wel in dat je na een goed resultaat ook de punten van je vriendinnen mag bijknippen …

Hoe doe je het? Maak je haren nat en verspreid het water over je haar door het met een borstel door te kammen. Verdeel je haar in twee delen met een zijscheiding en doorkam opnieuw. Ga met je kam door één deel en neem het vast met je wijs- en middenvinger. Strijk naar beneden toe tot je onderaan alleen nog de puntjes vast hebt. Knip ze af in een hoek van 45 graden en doe hetzelfde aan de andere kant. Een laag creëren? Ga dan met je wijsvingers net boven je oren richting kruin tot je vingers elkaar in het midden ontmoeten. Maak de rest van je haar vast en maak zo nodig je lokken opnieuw nat. Ga opnieuw met je vingers naar beneden, deze keer in een hoek van 45 graden waarbij het kortste deel naar je gezicht wijst. Knippen gebeurt opnieuw in een hoek van 45 graden. Et voila, je kan weer pronken met gezonde en fris geknipte haarpunten!

Nog meer hulp nodig? Volg dit handige DIY filmpje op de voet en alles komt goed!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *