Goedkoopste energieleveranciers vergelijken in België

De afgelopen jaren is de energiesector nogal eens in het nieuws geweest. De energiesubsidie voor het plaatsen van zonnepanelen verdween, de schaarste op de oliemarkt nam toe en de groene energie heeft z’n intrede gedaan en is een alledaags begrip geworden. De energieprijs stijgt en de verwachting is dat daar niet veel verandering in komt in de aankomende periode. Een lichtpuntje is dat je nu zelf kunt kiezen van welk energiebedrijf jij je stroom en gas wilt afnemen. Door elektriciteit vergelijken van de verschillende energieleveranciers kun je voordeel behalen en zo vind je de energie die je zoekt voor de beste prijs. Begin nu meteen met het vergelijken van energieprijzen door de tool van www.energiehunter.be te gebruiken. Zo vind je snel de goedkoopste energieleverancier en kun je online een gas en stroom pakket afsluiten.

Goedkoopste elektriciteit

De goedkoopste elektriciteit vindt u door een handig overzicht, zo kunt u alle energieleveranciers met elkaar vergelijken en zo kunt u honderden euro´s besparen op u energierekening. Op de site energiehunter.be vindt u alle elektriciteitleveranciers en u kunt dus zelf bekijken en uitvinden wat voor u de goedkoopste elektriciteit is. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze tool waarbij u uw verbruik gegevens invult en wij de meest goedkope leveranciers voor u op een rijtje zetten. Doordat we een vrije energiemarkt hebben kunnen de elektriciteitsprijzen tegenwoordig enorm van elkaar verschillen. Een gemiddeld huisgezin verbruikt ongeveer 3500 kWh/j (40€/maand). 99% is geproduceerd met aardgas, kolen of uranium. Kijk waar je kan besparen Van deze 3500 kWh/j is er ongeveer 1500 kWh/j dat verloren gaat aan stand-by verbruik van TV, Video, DVD, PC en andere apparaten. Zelfs als ze zijn uitgeschakeld blijft de transfo elektriciteit verbruiken (voelt warm aan); denk hierbij aan de gsm-lader, computer + scherm, printer.  feitelijk ben je met elektriciteit aan het verwarmen, en dat is zeer duur. Door te kiezen voor een energieleverancier met lage prijzen kun je extra besparen op de maandelijkse kosten voor gas en stroom.

Groene elektriciteit

Veel groene elektriciteit is niet helemaal groen. 40% van de stroom wordt bij ons als groen verkocht, maar slechts 6% is echt groen. Dat beweren tenminste de consumentenorganisaties en de milieuorganisatie Greenpeace. Het nieuws zorgde half februari voor behoorlijk wat commotie. Maar het verhaal is genuanceerder. Voor alle groene elektriciteit die in Vlaanderen verkocht wordt, wordt ook daadwerkelijk groene stroom geproduceerd. Dat laat de VREG, de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt, weten. Alleen gebeurt dat niet noodzakelijk in Vlaanderen of in België. Enkel de stroom die je koopt bij Ecopower, WaseWind en Energie 2030 is gegarandeerd afkomstig van hernieuwbare bronnen in eigen land – 100% Belgische groene stroom dus. Alle andere elektriciteitsleveranciers kopen groene stroom aan in het buitenland. Wil je zeker zijn van je groene stroom en van een positieve CO2-impact in België? Kies dan bewust je leverancier en laat je niet misleiden door de groene naam van het pakket.

Prijzen van elektriciteit in België

De prijzen voor gas stijgen bij energieleveranciers. Door de lagere olieprijzen zijn de prijzen van elektriciteit flink gedaald. Ook wordt er steeds meer stroom opgewekt door windmolens en zonnepanelen. Energieleveranciers streven er naar om de prijzen van elektriciteit zo laag mogelijk te houden voor de consument. De elektriciteitsprijzen hangen nauw samen met de olieprijs. De tariefdaling van de prijzen van elektriciteit is een direct gevolg van de economische crisis en kan zich de komende maanden voortzetten. Omdat de prijzen van elektriciteit en gas van de meeste leveranciers zijn veranderd, doet u er goed aan om de prijzen te vergelijken. De verwachting voor 2020 is dat de prijzen van elektriciteit laag zullen blijven. Op diverse websites zoals energiehunter.be kunt u alle prijzen van elektriciteit leveranciers vergelijken en direct overstappen naar een leverancier met goedkopere prijzen voor elektriciteit en gas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *