Getest: Onthouden met Evernote

Sla geluid, notities en foto's op via Evernote en vergeet nooit meer iets!

Ik vergeet alles. Elke vorm van nuttige informatie gaat mijn ene oor in en meteen het andere weer uit. Het spreekt voor zich dat er van belangrijke informatie veel minder blijft hangen dan van nutteloze weetjes. Paswoorden van social media accounts, wegbeschrijvingen, adressen,… Jarenlang heb ik problemen gehad om die dingen te kunnen onthouden, wat wel eens voor problemen wilde zorgen…

Gelukkig zijn er een hele hoop mensen in deze voortrazende wereld die rekening houden met de feilbaarheid van ons brein. Zo ontwikkelden een paar slimmeriken de ultieme applicatie voor vergeetachtige wichten als ik: Evernote. En geloof me: het werkt!

Evernote maakt het ontzettend gemakkelijk om tekst, beeld en geluid in een oogwenk op te slaan. Het enige wat je moet doen is een Evernote account aanmaken (OK, ja, nòg een wachtwoord om te onthouden) en het programma installeren op elk toestel waar je je gegevens op wil kunnen checken. Zo kan je Evernote gebruiken op je smart phone, laptop en tablet, met 1 enkele account!

Wat maakt dit zo’n handige applicatie? Ten eerste verdwijnen de notities die je maakt niet in het Grote Niets van opgeslagen informatie. Doordat je bij elke notitie, geluidsopname of foto sleutelwoorden kan toevoegen, is alles heel snel terug te vinden. Een kleine tip: je kan je uitgaven in de gaten houden en je portemonnee papiervrij houden door foto’s te nemen van je kasticketjes!

Bovendien kan je in Evernote ook opsommingen maken waarbij je de puntjes kan aanvinken. Heel handig als je bijvoorbeeld een lijstje wil maken van alles wat je nodig hebt om op reis te gaan. Verder kan je ook webpagina’s opslaan en toevoegen aan notities.

Wat misschien nog het beste is aan Evernote is dat het volledig gratis is. Tenzij je een premium account aanmaakt, that is. Met de gratis account kan je tot 60 MB gegevens per maand opladen terwijl de premium account je toelaat om (tegen betaling) maar liefst 1 GB te uploaden.

Kortom: je hebt niets te verliezen! Check it out op evernote.com.

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *