Efficiënt winkelen

[smooth=id:7;]

Voor vrouwen zoals ik is het moeilijk te begrijpen, maar er zijn echt wel vrouwen die niet graag winkelen. De zoektocht naar het perfecte bloesje of die bijzondere jurk verandert voor die dames in een helse kruistocht. De lange wachtrijen aan de paskamers, aanschuiven aan de kassa of wroeten tussen die hopen met koopjes…niet iedereen ziet er het nut van in.

Verder is er een ander probleem dat regelmatig onze shopplannen verstoord en dat is tijdsgebrek! Met een drukke job, een man, kinderen, een sociaal leven en enkele huishoudelijke taken blijft er weinig tijd over voor een winkelstrooptocht.

Daarom zijn hier enkele tips om efficiënt aan het shoppen te slaan.

  1. Krul je op met een modetijdschrift en een mok met een dampen drankje (of een cocktail) op de bank terwijl je favoriete dagelijkse programma op de televisie is. Vrouwen kunnen toch twee dingen tegelijk. Lezen en televisie kijken, mogen dan ook geen probleem zijn. Blader doorheen de fotoreportages met de mode van het seizoen en bedenk welke looks, outfits en kledingstukken jij leuk vindt.
  2. Neem tien minuutjes de tijd om je kleerkast in te duiken. Zo spoor je het snelst de meest acute gebreken op. Nog geen winterjas? Geen zwarte jurk? Geen jeans?
  3. Stel een maximumbudget voorop en bedenk misschien al eens in welke winkels je wil gaan rondneuzen. Als je echt geen ‘vaste winkels’ hebt, kies dan de hoofdwinkelstraat in één van de grotere steden of ga naar een kleinere kwaliteitswinkel in de buurt.
  4. Ga alleen winkelen of met een shoppingbuddy die je niet al te veel beïnvloedt. Jij moet uiteindelijk kiezen en helemaal overtuigd zijn van de pasvorm, kleur en kwaliteit van het kledingsstuk.
  5. Koop een aantal kwaliteitsvolle basics zoals een jeans, een zwart jurkje, een mooie cardigan of een jas. Dit wil echter niet zeggen dat je niet met veel plezier op zoek kan gaan naar trendy accessoires zoals armbanden, een handtas of sjaals en leuke bloesjes en t-shirts. Deze moeten niet duur zijn om tof te kunnen combineren. Ook hier moet je jezelf weer goed voelen bij wat je koopt. Dat model mocht dan wel goed staan met dat rode hoedje, als jij je nog maar één seconde kabouter David voelt, leg je het beter weg!
  6. Durf te kopen wat je mooi vindt. Blijf niet aarzelen over die ene trui die je wel leuk vindt. Als je gevoel goed zit, neem je hem beter mee!

Met deze regels lijkt shoppen misschien op het voorbereiden van een vergadering, maar het kan echt leuk zijn. Neem je tijd en onderbreek voor een heerlijk tasje koffie of een smoothie en in no time is winkelen een feest!

Kimley Briesen – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *