Detoxen, wat houdt dat in?

Detoxen, waarschijnlijk denk je dan meteen een week lang alleen maar groene smoothies of groene thee drinken om op die manier je lichaam te ontgiftigen van afvalstoffen. Dit is echter niet de manier om gezond te leven en je lichaam te op een gezonde manier te ontgiften. Je lichaam op een gezonde manier reinigen moet namelijk helpen bij het behalen van betere gezondheidsvoordelen. Het gaat dus niet om tijdelijk snel je lichaam te ontgiftigen, maar om meer dan alleen dat. Het gaat namelijk om het bereikenen van een gezondere levensstijl.

Je levensstijl verbeteren

Bij detoxen draait het meer dan alleen je lichaam ontgiftigen van afvalstoffen, maar ook op het concentreren op je eetgedrag en levensstijl. Zorg hierbij dat je genoeg gezond voedsel binnenkrijgt, voldoende lichaamsbeweging, maar ook voldoende rust om tot je zelf te komen. Detoxen houdt dus in princiep in dat je je levensstijl naar een hoger niveau tilt. Dit kan door niet alleen te letten op je voeding en lichaamsbeweging, maar ook of je genoeg nachtrust hebt en om te kiezen voor gezondere alternatieven, hiermee kan je natuurlijk experimenteren. Kies bijvoorbeeld voor een groene smoothie ’s morgens in plaats van koffie of voor groene thee.

Mediteren en yoga

Naast gezond eten en bewegen is het ook de bedoeling dat je mentaal wat sterker wordt. In het drukke bestaan van nu worden we dagelijks blootgesteld aan grote hoeveelheden stress en dat kan soms leiden tot negatieve gezondheidsproblemen zoals paniekaanvallen, hartkloppingen of bijvoorbeeld een burn-out. Dus naast het gezond leven is het ook belangrijk om mentaal een gezondere levensstijl te maken waarbij je stress onder de controle kan krijgen en zelfs kan verminderen. Dit kan je bereiken door middel van yoga of door middel van meditatie.

Kies daarnaast ook wat vaker voor jezelf, dat klinkt misschien raar maar het is gezond om een keer een dagje vrij te nemen voor jezelf. Ga bijvoorbeeld een wandeling maken door de natuur of over het strand om je hoofd leeg te maken, of verwen je zelf met een dagje wellness. Leg je zelf dus wat vaker in de watten om zo je energiepeil weer omhoog te krijgen en er zo ook wat langer tegenaan te kunnen op werk.

Detoxen is dus meer dan alleen op een korte termijn jezelf te ontgiften. Het draait om het veranderen van je levensstijl fysiek, maar ook mentaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *