De borstkanker preventie app

de gratis your man reminder app herrinnert je eraan regelmatig zelf je borsten te onderzoeken op knobbeltjes

Vanaf de leeftijd van 20 jaar worden vrouwen verondersteld hun borsten regelmatig eens te onderzoeken op knobbeltjes. Niet voor het plezier – we hebben namelijk wel wat beters te doen – maar bij wijze van borstkanker preventie. Het zelfonderzoek duurt helemaal niet zo lang, maar toch gebeurt het veel te weinig. Wie denkt er nu ook aan om haar eigen borsten af en toe eens uitgebreid te betasten?

De Canadese non-profit organisatie Rethink Breast Cancer lanceerde daarom een gratis smart phone applicatie (te vinden in iTunes en de Android Market) die je wekelijks, maandelijks of randomly oproept om eens letterlijk de hand in eigen boezem te steken : Your Man Reminder.

En nee, het gaat hier helemaal niet om een saaie, belerende en inspiratieloze app! Als je de applicatie download krijg je de keuze tussen een aantal knappe hunks. Je kiest de man die jij het knapste vindt, en voortaan zal Mr. Hotstuff je op gezette tijdstippen begeleiden in je zelfonderzoek. Inderdaad, begeleiden! Hij zegt niet alleen dat het tijd is om jezelf nog eens te bevoelen, maar vertelt je ook stap voor stap wat je moet doen.

Pretty boys en preventie: we like!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *