Ban vervelende sms’en dankzij ‘Stress@work’ app

Ban vervelende sms’en dankzij ‘Stress@work’ app

Een vervelend bericht of sms kan je gemoedstoestand  in één klap doen omslaan en tot een dieptepunt doen dalen… Maar meestal openen we nietsvermoedend een nieuwe sms en is het kwaad al geschied voor je beseft dat je het bericht beter niet gelezen had. Tot nu, want de nieuwe Android applicatie ‘Stress@Work’ brengt daar verandering in!

De app voorspelt op voorhand de toon van het bericht en kleurt de sms’jes met een negatieve vibe rood, waardoor je op voorhand gewaarschuwd wordt en je jezelf mentaal kan voorbereiden op vervelende boodschappen die binnenstromen in je inbox of via Facebook of Twitter op je smartphone verschijnen.

Dit zou ons een pak stress besparen volgens de uitvinders van de universiteit van Portsmout. Bovendien worden leuke berichten groen gekleurd en neutrale boodschappen worden voorzien van een blauw kleurtje. Verder kunnen gebruikers van de app deze ook personaliseren door boodschappen als positief of negatief aan te duiden, zodat ‘Stress@Work’ de individuele stressbestendigheid beter leert kennen.

“Of we nu een verontrustend nieuwsbericht lezen of een pissige e-mail van onze baas, dergelijke berichten kunnen je gemoedstoestand negatief beïnvloeden en stress doen stijgen. Het is belangrijk dat mensen hun stressniveau zo laag mogelijk houden, aangezien het hun prestaties op het werk en hun gedrag thuis mee bepaalt”, vertelt Mohamed Gaber.

De app zou vanaf eind juni beschikbaar zijn voor Androidgebruikers en tegen volgend jaar voor iedereen.

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *