Van oude jeans naar hippe afgeknipte short

Van oude jeans naar hippe afgeknipte short

Lijkt een afgeknipte jeans je eerder iets van vervlogen tijden? Think again! Het is namelijk een erg hot item deze zomer en bovendien bespaar je meteen ook op je kledingbudget door te recycleren en een oude jeans nieuw leven in te blazen met de schaar als je partner in crime!

Alleen zijn er wel enkele regels die je in acht moet nemen om er zeker van te zijn dat je afgeknipte jeans geen fashion ‘no go’ maar wel een heuse hit wordt… En daarnaast trakteren we je ook nog op enkele handige stijltips over hoe je best je hippe short kan combineren:

1)     Kies een comfy zittende oude jeans om je schaar in te zetten, trek hem aan, kies een lengte waarop je wil knippen en trek een ‘kniplijn’.

2)     Leg je jeans plat op de vloer en vouw hem dubbel om beide pijpen tegelijkertijd te knippen.

3)     Zorg ervoor dat je de jeans korter knipt aan de buitenkant van je dij dan aan de binnenkant. Hierdoor lijken je benen namelijk langer én slanker!

4)     Knip niet te kort en ook niet in een rechte lijn naar de achterkant toe, maar probeer de achterkant van je broek iets langer te laten zodat je achterwerk netjes volledig bedekt blijft en de zakken niet komen piepen. Een te strakke jeans is een ‘no go’ en bovendien niet comfortabel.

5)     Wie wil kan de onderkant nog oprollen voor een extra touch en klaar is kees!

Met deze video bij de hand tover je no time een oude jeans om tot een nieuw hip en erg hot kort exemplaar!

Nog enkele combi-tips:

–       Combineer met een meer verhullende top en volg de regel: je toont of benen of decolleté, maar niet allebei tegelijk.

–       Combineer een short met hoge taille met een los topje, terwijl bij een lage taille het allemaal net iets strakker kan.

–       Bij een short kan je zonder problemen hakken dragen, maar stiletto’s zijn dan weer een letterlijk een stap te ver. Leuke pumps kunnen wel en leuke laarsjes maken je look helemaal af!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *