Zomer in schoenenland: Trends & tips

Schoenentrends –en tips

Bij nieuwe seizoenen horen niet enkel nieuwe kleren maar ook vooral schoenen. Zeker tijdens de lente en zomer is het showen met die fashionable shoes geblazen. Maar welke zijn zoal de trends in schoenenland en hoe draag je ze het best? Shoe-lovers, watch and learn!

Eigenlijk is de lente –en zomer boodschap voor schoenen simpel: alles mag! Sneakers, ballerina’s, pantoffels, espadrilles, (halfhoge) pumps, puntige neuzen, sandalen, sleehakken, naaldhakken, blokhakken, … Kortom, laat je innerlijke shoe-addict de vrije loop en sla een heus assortiment zomerschoenen in, liefst in opvallende zomerkleurtjes! Ook doorzichtige exemplaren werden op tal van catwalks gespot.

Wie voor hakken kiest, neemt best enkele tips in acht, om je lichaam te sparen. Want hoe mooi die killerheels ook zijn, ze zijn helaas niet altijd even lief voor je lijf. Je manier van lopen kan verslechteren waardoor je kuitspieren overbelast worden, er knobbels aan de tenen ontstaan en er meer van die vervelende kwaaltjes de kop opsteken …

Op zotopschoenen.be krijg je enkele handige tips en tricks voorgeschoteld om je enkels en kuiten sterk te houden:

–          Vorm met je lichaam een T door je armen opzij te strekken, naar voren te leunen vanaf je heupen en je linkerbeen achteruit te strekken. Probeer dit 30 seconden aan elke kant vol te houden.

–          Strik ’s avonds een nieuw paar schoenen, wanneer je voeten het grootst zijn en klemmende schoenen minder kans maken.

–          Dikke hakken zijn goed! Ze zijn stabieler en verminderen de druk op de voet.

–          Afwisselen is de boodschap tussen stilleto’s, laarzen, ballerina’s, …

–          Trappenlopen: zet je hak net over de rand van een traptrede en strek je spieren uit, strek je benen met elke stap en om de trede zet je een been op een tree op heuphoogte.

En dan nu … strikken maar dat must-have zomerpaar!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *