Vries je panty’s in voor langere houdbaarheid!

Rek de houdbaarheid van je panty

De lente is in het land en hoewel we al getrakteerd werden op een serieuze portie zon, is het niet al zonneschijn en warmte wat de klok slaat. Bij het minste streepje zon laten we onze blote benen zien, maar zodra ze verdwijnt, grijpen we toch nog terug naar een warme panty…

De houdbaarheidsdatum van dit tere kledingstuk is niet altijd even lang, waardoor we al snel een nieuwe lading moeten inslaan, maar om toch wat te besparen op panty’s, en meer geld te kunnen uitgeven aan je zomergarderobe, geven we enkele handige tips & tricks prijs om ze langer te laten meegaan!

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de denierwaarde die de fijnheid van de vezel aanduidt. Het is heel simpel: hoe meer denier, hoe steviger en opaquer je panty! De denierwaarde gaat van 5 tot 80. Vanaf 40 kan je spreken van opaque panty’s.

Verder kan je je panty’s ook eigenhandig verstevigen door, jawel, ze in te vriezen! Maak ze nat en steek ze in de diepvries. Daarna laat je ze ontdooien in water en drogen aan de lucht.

Nog een tip is om je panty’s ver uit de buurt van het wasmachine te houden, maar ze te wassen met de hand in lauw water. Geen tijd om een handwas te doen? Steek ze dan in een beschermend zakje en fingers crossed dat ze ongedeerd uit de machine komen!

Met deze handige tips gaan je panty’s hopelijk wat langer mee en kan jij je concentreren op zomerse jurkjes, rokjes, bloesjes,…

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *