Vlot lopen op hoge hakken

[smooth=id:8;]

Onlangs werd statistisch bewezen dat vrouwen sneller naar hoge hakken grijpen in tijden van crisis. Hoe slechter de economie, hoe hoger de hak. Zelfs op Wall Street is men in de ban van deze verrassende ontdekking. En toch is het helemaal niet zover gedacht. Hoge hakken geven elke vrouw instant elegantie en een dosis zelfvertrouwen en wie kan dat niet gebruiken in harde tijden…

Het enige probleem blijft het lopen op deze stelten. Want ook al verkondigt Manolo Blahnik trots dat 30% van zijn totaalverkoop hakken van 15 centimeter zijn, bijna niemand komt er vlotjes mee weg.

Daarom vonden we het hier bij StyleFever interessant om een minicursus ‘lopen op hoge hakken’ op poten te zetten. Zorg voor een paar schoenen met hoge hakken, 6 tot 11 centimeter liefst, die goed aanpassen en die goed blijven zitten. Kras met een sleutel in de zool om een uitschuiver te voorkomen en plaats een gelkussentje onder de bal van je voet.  Neem een grote spiegel bij de hand, verban alle mannen uit de kamer en oefen!

  • Stap één: Je houding

Eerst en vooral moet je op een natuurlijke wijze leren staan op hoge hakken. Je zwaartepunt verplaatst zich en dus moet je allereerst je evenwicht zien te vinden. Dit doe je door je borstbeen lichtjes omhoog te heffen en je schouders naar achter te trekken. Hou het vrij ontspannen zodat je er niet als een kapstok uitziet. Vervolgens span je je buikspieren aan en kantel je lichtjes je bekken naar voren. Trek vooral geen holle rug. Oefen dit totdat het er natuurlijk uitziet.

  • Stap twee: Vlot stappen

Neem geen al te grote stappen, vergeet een jachtig leven als je gat voor die killerheels! Zet je benen niet te ver uit elkaar als je stapt, probeer je in te beelden dat je op een brede rechte lijn loopt. En nu het allerbelangrijkste: Loop vanuit je heupen en gebruik de spieren van je bovenbenen om je been elegant van de grond te tillen. Als je teveel vanuit je onderbeen werkt zoals bij platte schoenen ziet het er een beetje stijf uit.

  • Stap drie: Elegant draaien

Probeer niet om in één draai op je hakken om te keren. Het is slecht voor je schoenen en je raakt hoogstwaarschijnlijk uit balans. Draai op hoge hakken steeds vanuit je heupen. Als je je heupen in de goede richting draait volgt je been vanzelf.

  • Stap vier: Trappen lopen

Als je de trap op- of afgaat op hoge hakken, dan hou je best de leuning vast. Zorg er steeds voor dat je zowel de bal van je voet als de hak zelf op elke trede plaatst, anders zal je snel je schoenen door de lucht zien vliegen!

  • Stap vijf: Terrein verkennen

Begin op een effen, harde ondergrond die niet glad is. Later kan je wat op je tapijten oefenen en in de tuin. uiteraard niet in de modder, baggeren hoeft niet. Uiteindelijk probeer je het op straat, maar probeer geen gigantische afstanden te lopen. Hoge hakken zijn immers niet gemaakt voor een stevige boswandeling.

Als je deze stappen regelmatig doorneemt zal het lopen op hoge hakken steeds vlotter gaan. Bovendien helpt het ook om je schoenen aan te trekken als je zit. De spieren in je voet passen zich dan al aan aan de vorm en dat helpt pijn bij hoge hakken te voorkomen. Verder is het gewoon oefenen en volharden, uiteindelijk worden stiletto’s even comfortabel als pantoffels (okee dat is gelogen, maar je snapt het wel…).

Kimley Briesen – StyleFever

[pro-player width=’400′ height=’253′ type=’video’ playlist=’over’]http://www.youtube.com/watch?v=FdoMitt3DZs[/pro-player]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *