Stella McCartney op de Olympische Spelen! Of niet?

De ontwerpen die Stella McCartney maakte voor de Britse atleten op de Olympische spelen in London zorgden voor heel wat controverse.

Dit jaar is opnieuw tijd voor het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen! Deze keer zullen de spelen doorgaan in Londen en dat brengt heel wat onrust met zich mee. En dan vooral op fashion gebied…

Ontwerpster Stella McCartney kreeg de eer om de outfits van het Britse Olympische team te ontwerpen. Dit deed ze in samenwerking met sportmerk Adidas, dat de 590 verschillende artikelen vervaardigde. Je zou denken dat er met een grote naam als McCartney weinig kan mis lopen, maar niets bleek minder waar te zijn.

Tijdens de voorstelling van de Olympische kledinglijn veroorzaakte haar herinterpretatie van de Union Jack heel wat controverse. McCartney vond het namelijk een goed idee om de kleur rood bijna volledig te laten wegvallen. Het resultaat zijn een hele reeks outfits in blauwtinten en wit, met af en toe een rode boord of rode sportschoenen.

Op zich is daar niet echt iets mis mee, ware het niet dat het rode kruis op de Britse vlag twee dingen symboliseert: het kruis van St. George voor Engeland en het kruis van St. Patrick voor Ierland. Deze symboliek is nog steeds erg belangrijk in het Verenigd Koninkrijk, dus het is begrijpelijk dat veel mensen geen genoegen nemen met het ontwerp van McCartney.

Gelukkig waren de atleten zelf behoorlijk opgetogen over de kleren!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *