Soldentijd: wat wel en wat niet te scoren?

Soldentijd: wat wel en wat niet te scoren?

Het is zover … De solden zijn begonnen en hoe! Sommige winkeliers openen vandaag extra vroeg de deuren en blijven tot in de late uurtjes open om zoveel mogelijk klanten te lokken. De reden? De stock van de winkels puilt uit door het zachte najaarsweer en de crisis. Ideaal voor fashionista’s om op koopjesjacht te gaan, want keuze genoeg!

Maar om toch ook miskopen tegen te gaan en een extra stijlvol 2013 te kunnen aanvangen, zijn er enkele do’s en don’ts waarmee je best rekening houdt tijdens je shoppingspree:

Do: De solden vormen de perfecte aangelegenheid om basics en tijdloze items te strikken tegen spotprijzen. Denk dus goed na voor je gaat shoppen en duik in je kast om te kijken wat je nog nodig hebt.

Do: Ook kan je tijdens de koopjesperiode perfect investeren in duurdere must-haves zoals leren of zijden stukken. Zorg wel dat het mooi past, anders blijft het toch in je kast hangen. Ook die it-bag die al maanden je ogen uitsteekt, kan je nu misschien wel betalen. Zie het als een investering en kies voor een tijdloos exemplaar, waar je lekker lang mee kan pronken.

Do: Je mag je natuurlijk ook laten gaan met enkele impulsaankopen en je laten verleiden door een leuke dierenprint of een felle kleur. Zo breng je fleur in je kast!

 

Don’t: Fixeer je niet meer op de voorbije trends, want sommige passeren zo snel dat je er weldra niets meer aan hebt. Zoals de sneaker met de sleehak, ‘been there, done that’!

Don’t: Hoewel we met ons hoofd al dichter bij de lente zitten, is de zomer nog heel ver weg, dus zomerjurkjes zijn nog een no-go. Tegen dat je ze echt kan aantrekken, ben je ze misschien al beu gezien.

Don’t: Heb je je voorgenomen om enkele kilo’s kwijt te raken? Mooi! Maar begin niet met kleren te kopen die te klein zijn. Doe dat pas als de kilo’s ook echt verdwenen zijn.

En dan nu … shop till you drop! Begin je jacht op sale kleding bijvoorbeeld bij Supersales.nl

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *