Obama gaat voor fashion

Obama richt zich op mode tijdens zijn herverkiezingscampagne

Barack Obama probeerde eerder al zijn stijlbewuste kiezers aan te spreken met een eigen nagellaklijn, maar nu drijft hij het nog net iets verder. Onder de naam Runway to Win biedt hij jonge Obama-gezinde designers de kans om hun eigen ontwerp te laten schitteren tussen namen als Marc Jacobs, Derek Lam en Tracy Reese.

De drie voorgaande ontwerpers gaven de herverkiezingscampagne van Obama al een duwtje in de rug door kledingstukken en tassen te ontwerpen die je via barackobama.com kan kopen. Om Jan Modaal ook de kans te geven zijn steentje bij te dragen, werd er maar meteen een wedstrijd aan dit nieuwe fashion luik gekoppeld. Het concept doet een beetje denken aan Project Runway.

Tot 1 mei kan iedereen die dat wil een eigen kledingontwerp opsturen. Uit alle inzendingen worden er een aantal finalisten gekozen die een publieke stemming zullen ondergaan. De designs met de meeste stemmen zullen ook effectief geproduceerd en verkocht worden.

En er is meer! Niet alleen zullen de winnaars hun droom in vervulling zien gaan en president Obama op een creatieve manier steunen, ze ontvangen ook een exemplaar van hun kledingstuk, gehandtekend door niemand minder dan Anna Wintour, hoofdredactrice van Vogue. Je zou voor minder eens een poging wagen…

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *