Het hoge hakken stappenplan

geen pijnlijke voeten meer met het hoge hakken stappenplan

Om je partylook compleet te maken, kan je kiezen voor feestelijke ballerina’s of hoge hakken die de glam-factor meteen een boost geven en je een pak slanker doen lijken, wat altijd mooi meegenomen is! Wie moedig voor de laatste optie kiest, kan zich best wapenen tegen pijnlijke voeten als gevolg van een avondje feesten op je killerheels…

Maar geen nood, met enkele handige tips bescherm je je tegen zere voeten en paradeer je de hele avond probleemloos op je fashionable shoe’s!

Begin bij het begin en zorg ervoor dat je voeten in perfecte staat verkeren. Dus geef je teennagels de broodnodige knipbeurt en zorg dat er nergens eksterogen in de weg zitten die voor pijnlijke situaties kunnen zorgen…

Het klinkt  logisch, maar kies voor schoenen die ook echt goed zitten. Als ze toch wat knellen en net een half maatje te klein zijn, maar je er toch niet aan kan weerstaan omdat ze zo mooi passen bij je feestjurk, moet je nog niet wanhopen! Leg nat krantenpapier in je schoen, zodat het leder uitrekt. Nog geen resultaat? Klop dan aan bij de schoenmaker, die je schoenen probleemloos een half maatje kan uitrekken. Als ze net een maatje te groot zijn, vormen zooltjes je reddende engel.

Je schoenen inlopen is een must! Zo zijn ze al wat gevormd naar je voeten en weet je waar je eventueel een handje moet toesteken op bepaalde pijnpunten.

Die pijnpunten kunnen bestaan uit een branderige pijn onder aan je voet, die je kan bestrijden met gelkussentjes of een oude beha vulling. Ligt het pijnlijke punt aan je hielen, dan kan je ook teruggrijpen naar erg fijne kussentjes die het schuren tegengaan. En een antisliplaagje laten aanbrengen onder je zool zorgt ervoor dat je een pak steviger op je (dans)benen staat!

Ga de deur niet uit zonder een lading pleisters, die je tijdens de avond nog uit de nood kunnen helpen bij plotse blaren die de kop opsteken…Opplooibare ballerina’s kunnen als laatste redmiddel dienen als al de voorgaande middeltjes toch niet gewerkt hebben. Bovendien zijn ze zo compact dat ze gewoon in je handtas passen!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *