Eerste hulp bij schoengevallen!

Red je schoenen

Naast diamanten, zijn ook schoenen ‘a girl’s best friend’! We willen dan ook niets liever dan dat we toch een hele tijd op onze pareltjes kunnen rond paraderen, alleen steken kasseien straten, wilde feestjes en simpelweg slijtage daar een stokje voor. Toch zijn er een aantal handige tricks om je favoriete paar zo lang mogelijk draagbaar te houden…

We zijn al snel geneigd om een shoptripje in te plannen om op jacht te gaan naar een nieuw droompaar schoenen, als onze anderen ‘versleten’ zijn. Vaak zijn ze nog te redden met enkele simpele redmiddeltjes, wat ook meteen een pak geld uitspaart, dus watch en learn!

Vlekken bederven het perfecte uitzicht van je schoenen, dus bestrijden is de boodschap! Maar hoe doe je dat?

– Vlekken op zwarte schoenen kan je wegpoetsen met de binnenkant van een sinaasappelschil.

– Vlekken op suède stoom je weg boven kokend water en ook een gum kan hier wonderen doen.

– Vlekken op lakleer verdwijnen dan weer als sneeuw voor de zon met een beetje vaseline.

– Vlekken op bruine schoenen met geen schoensmeer voorhanden worden verbannen met de binnenkant van een bananenschil.

– Vlekken op witte leren schoenen kan je ook bestrijden met een gum en nagellakremover maakt komaf met donkere vlekken op witte schoenen. Spring er wel niet te kwistig mee om want dan wordt het wit misschien uitgebeten.

Een gladde zool als gevolg van slijtage is vervelend en kan al eens een valpartij veroorzaken. Een simpel schuurpapiertje komt hier perfect van pas! Maar je zool kan ook plakkerig zijn na één of ander wild feestje en dan ga je ze best te lijf met talkpoeder.

Zijn je schoenen een beetje beschadigd aan bijvoorbeeld de tip? Dan kan je met nagelijk of een stift in dezelfde kleur ze een beetje bijkleuren.

Begint het plastic van je schoenveters te rafelen, waardoor het een slordige look krijgt? Hou er dan een aansteker bij waardoor de stof aan elkaar gaat plakken. Zorg er wel voor dat je op tijd stopt, anders bestaat het risico dat er van je veters niet veel meer overblijft…

Last but not least zijn stinkschoenen. Erg vervelend! Om te voorkomen dat je het schaamrood op je wangen krijgt voor de vervelende geur die ze verspreiden wanneer je ze moet uitdoen, kan je een sinaasappelschil in je schoenen steken. Laat het een nachtje trekken en de volgende dag ruiken ze weer lekker fris!

Julie Vandormael – Stylefever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *