De najaars must-haves van StyleFever

[smooth=id:5;]

Tijdens de zomer vliegen de trendrapporten voor het komende najaar je gewoonlijk om de oren. De doorsnee mens heeft dan bij een temperatuurtje van 25° helemaal geen zin om zich over warme jassen en lange broeken te buigen. Daarom komt StyleFever nu met een uiterst beknopt en haalbaar lijstje voor deze herfst. We hebben gekeken, gelezen, vergeleken en beoordeeld…en dit is het resultaat: Vijf haalbare trends voor de herfst ’09!

Trend 1: De klassieke mantel
Het klinkt best cliché, maar schaf je zo snel mogelijk een degelijke mantel aan van degelijke kwaliteit. Een ultrahippe jas die na een maand onder de pluisjes zit, is niet wat we zoeken! Kies voor een sobere en makkelijk combineerbare kleur. Camel is dit najaar een absolute topper en anders is er uiteraard nog het veilige zwart. Naargelang je eigen stijl kan je deze herfst gaan voor een ‘badjas-model’, een houtje-touwtje jas of een cape.

Trend 2: Leder
De celebrities dragen het al een tijdje, maar voor ons gewone stervelingen, is leder steeds een beetje gewaagd. Slaap dit najaar echter op je twee oren: Niemand zal je nakijken als je leder draagt. Denk gerust verder dan het bekende zwarte lederen vestje. Shorts, broeken, rokken, topjes en strakke mini-jurkjes: het kan allemaal!

Trend 3: De mini-jurk
Jep, de mini-jurk zit ertussen. We beseffen dat het ultrakorte, strakke jukje moeilijk over bepaalde leeftijdsgrenzen heen kan, maar wie zich eraan waagt zit gebeiteld. Deze herfst komen we deze klassieker in al zijn gedaantes tegen: In felle neonkleuren, met studs, in leder, gedrapeerd, met één schouder bloot, met een diepe v-hals,…Kortom, een geknipte versie voor elk figuur.

Trend 4: Leggings & panty’s
Net als vorige herfst worden ook nu weer de benen in de verf gezet. Tegenwoordig komen de leggings in alle kleuren, prints en materialen op je af. En wees gewaarschuwd, ze zijn zo comfortabel dat je er in no time verslaafd aan geraakt! Deze trend kan gerust gedragen worden door mensen met iets anders dan een maatje 34. Zorg er alleen voor dat je slim combineert met een langere trui of t-shirt en de juiste accessoires.

Trend 5: Enkellaarzen
Laarzen zijn helemaal je-van-het dit najaar, maar we beperken ons hier tot de werkelijk draagbare versie’s. (We vermoeden dat weinigen zich op straat gaan wagen in Vlaanderen met dijhoge lederen laarzen of hakken van 15 centimeter met bijhorende plateauzool.) De stoere enkellaars blijkt deze herfst dan ook het antwoord op elke schoenvraag. Ze zijn er met zwaardere zool of met een hak en meestal versierd met studs of gespen. En ze gaan moeiteloos onder een jurk, legging of jeans.

Kimley Briesen – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *