De leukste plekken om in Berlijn te shoppen

Als je een trip naar Berlijn hebt gepland is het heel waarschijnlijk dat er een dag shoppen tussen zit. Na alles cultureels wat er in Berlijn te doen valt is een dagje shoppen ook een leuke afwisseling van al dat cultuur en evenementen. Daarnaast is het altijd leuk om te zien hoe het shoppen in andere landen aan toe gaat.

Ook in Duitsland zijn veel shops bezig met het verkopen van producten in de sale.
Neem een kijkje bij onze favoriete shopping platform. Misschien kun je je alvast oriënteren in wat onze oosterburen leuk vinden.

‘In a nutshell’: Berlijn is een geweldige stad om te shoppen. We hebben voor jou onze toplocaties op een rijtje gezet. Met bijna 70 winkelcentra’s is Berlijn een super leuke stad voor shopping liefhebbers. Er zijn genoeg shops en de shops zijn nooit ver van elkaar. Omdat de shopping gebieden van elkaar verschillen hebben even onze top lijstje samengesteld.

Alexa

Het is tijdens de koudere maanden heel relaxt als je niet buiten in de kou hoeft te shoppen. Alexa is op loopafstand van het station Alexanderplatz. Deze winkelcentrum heeft 56000 m2 aan winkelruimte. Daarnaast heeft het ook een bowlingbaan en een grote foodcourt voor als je even moet bijtanken.

Het is misschien niet de meest inspirerende winkelcentrum maar het is heel toegankelijk met openbaar vervoer en het ligt naast het museum eiland. Dus het is makkelijk te combineren met andere bezienswaardigheden. Door de 180 shops onder één dak krijg je veel te zien in een korte tijd.

Hier kom je veel grote merken tegen zoals Tommy hilfiger, Media markt, Intersport, Mango, Levi’s. De bekende winkelketens uit grote Nederlandse binnensteden.

Hackescher Markt

De Hackescher Markt is één van mijn persoonlijke favorieten. Dit wijkje heeft een leuke atmosfeer en mooie architectuur. De combinatie van coole winkels, hier en daar wat kunstateliers en een handvol leuke eettentjes en cafés maakt het voor mij een toplocatie. Zaterdag is er ook een markt wat leuk is om gezien te hebben. Als je richting rosenthaler platz op loopt kom je winkels zoals COS, Adidas, Carhartt WIP tegen. Daarnaast heb je ook one-off boutiques en die jou wel eens zouden kunnen verrassen.

Kurfurstendamm

In het westen van Berlijn heb je de Kurfürstendamm in Charlottenburg. Deze allee heeft veel geschiedenis en wordt ook goed bezocht door toeristen. Ook hier vind je mooie gerenoveerde architectuur en een heel groot aanbod aan winkels. Omdat de allee best lang en breed is voelt het zich nooit over voll ann. Dit betekent ook dat je soms iets langer zal moeten lopen om van winkel naar gewenste winkel te komen. Op deze allee vind je ook de KaDeWe. De mooiste en oudste warenhuis van Berlijn. Een paar honderd meter verder vind je ook de Bikini House. Een winkelcentrum naast de dierentuin Berlin Zoo. Je hebt vanuit de mall ook uitkijken op de apenheul in het dierentuin.

Als je op vakantie in Duitsland bent en Berlijn bezoekt naast deze 3 grote winkelcentra heeft Berlijn nog veel meer te bieden aan shopping moglijkheden.Je kunt er zeker van zijn dat je in Berlijn met succes kunt shoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *