Tip voor aanstaande ouders. Onlangs kwam ik in de webshop van Little Ace terecht! Het is natuurlijk handig om voor de geboorte van je zoon of dochter al om babykleding – het liefst in oplopende maten – aan familie en vrienden te vragen. Nu zie je dat ouders en kind na de geboorte bedolven worden onder de cadeaus in de vorm van kinderkleding. In de praktijk blijkt dat vaak heel veel kleding nooit gedragen wordt. Het aanbod is enorm, en je zoon of dochter groeit heel snel. Vraag dus grotere maten, daar heb je dan meer aan.
Kledingmaat is gemakkelijk te onthouden
Oplopende maten babykleding, maar hoe zit dat eigenlijk met de kledingmaten voor babykleding? Als stelregel kun je aanhouden dat de lengte in centimeters van je baby ook de kledingmaat is. Is je baby rond de 50 centimeter, dan draagt je zoon of dochter kleding van maat 50. Dat is in elk geval iets wat gemakkelijk te onthouden is, want als kersverse ouders is het soms allemaal al ingewikkeld genoeg.
Comfort van de babykleding is het meest belangrijk
Babykleding ziet er bij voorkeur leuk en hip uit, toch is de mate van draagcomfort voor de baby belangrijker. Goede babykleding is rekbaar en dus gemakkelijk aan te doen. Uiteraard moet er altijd sprake zijn van voldoende bewegingsvrijheid voor je baby. Koop het liefst babykleding van natuurlijke stoffen, want deze stoffen nemen namelijk veel beter zweet op. Zeker is dat je baby ongetwijfeld zo nu en dan eens gaat knoeien en babykleding moet je dus wel kunnen wassen op 60 graden om zo de vlekken uit de kleding te krijgen. Wie verstandig is die wast eerst de kleding voor je baby die voor het eerst van je aankrijgt.
Zes rompertjes en vier setjes kleding
Ouders kopen vaak al ver voor de geboorte babykleding, vaak dan nog in een neutrale kleur en te dragen door zowel jongen als meisje. Belangrijk om in elk geval al thuis te hebben aan babykleding zijn zeker zes rompertjes, vier setjes kleding, een mutsje, een jasje of een vest, voldoende sokjes en slofjes. Dit hangt natuurlijk ook af in welke periode van het jaar je baby geboren wordt.
Liever geen capuchon of denim
Hoewel babykleding met een capuchon er vaak erg trendy uitziet, draagt je kleine zoon of dochter liever geen kleding met een capuchon in de eerste levensfase. Probeer zelf maar eens op zo’n harde bobbel te slapen. Ook denim wordt in de eerste fase afgeraden. Je kunt de babykleding zo duur maken als je wilt. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld al piepkleine sportschoentjes beschikbaar van de grote merken. Je zult schrikken van de prijs en besef wel dat je zoon of dochter de schoentjes maar heel even zal dragen. Het is belangrijker je in eerste instantie te richten op vooral functionele en comfortabele kleding.
Liever klittenband dan loszittende knopen
Veiligheid moet bij de keuze voor babykleding altijd voorop staan. Koop dus genen kleding waarvan delen los kunnen raken. Zo voorkom je het gevaar op verstikking. Kies dus liever voor klittenband dan voor knoopjes aan de babykleding. Je wilt immers niet dat er iets met je baby gebeurt.