Bikini-alert: Tips & tricks voor de perfecte bikini

Met de zomer voor de deur, beginnen we al te gruwelen bij de gedachte dat we ons in een bikini moeten onthullen aan de rest van de wereld. Maar je hoeft geen maatje nul te hebben om te stralen op het strand!

Door simpelweg je  troeven in de verf te zetten en je minpuntjes te verdoezelen wordt iedereen een sexy beachbabe! Dus gooi die onzekerheden overboord en ga in de plaats daarvan op zoek naar de perfecte bikini. Wij geven je hier alvast enkele tips & tricks voor elk figuur:

Heb je een kleinere boezem? Kies dan voor push-ups of een voorgevormde cup, zo krijg je een opvallend en liftend effect. Laat je ook volledig gaan met ruches, drukke prints of topjes die afgewerkt zijn met pailletten en parels. Kortom, creëer volume!

Ben je groot en wil je liefst niet als een reus over het strand paraderen? Kies dan voor breedtestrepen en opvallende desins, waardoor je lichaam compacter lijkt. Vermijd kost wat kost lengtestrepen, want die laten je alleen meer langer lijken.

Ben jij een ‘curvy’ girl? Steek die rondingen niet weg maar pronk ermee op de juiste manier! En dat doe je in bikini’s, badpakken of tankini’s in een effen kleur en met beugels die je rondingen de juiste ondersteuning geven. Blijf uit de buurt van vierkante decolletés en horizontale strepen of te kleine broekjes.

Heb je last van ‘lovehandles’? Tankini’s of badpakken met een opvallend decolleté trekken de aandacht naar de juiste delen en je lovehandles smelten als sneeuw voor de zon! Blijf absoluut uit de buurt van badpakken die aan de zijkant zijn uitgesneden, dit is een absolute no-go voor jou! Wil je toch een bikini aan, kies dan voor kleine slipjes met fijne lintjes, zodat je benen langer lijken.

Ben je gezegend met een stel brede heupen? Maak je schouders breder met haltertops of tops met horizontale prints om je schouders in verhouding te brengen met je heupen. Breng de focus naar je decolleté met opvallende prints en kies voor een niet al te breed, hoog uitgesneden effen broekje. Laat shortjes links liggen.

Heb je een buikje? Badpakken met een brede riem in de taille maken komaf met je buikje. Je kan ook gaan voor halter –of push-upbikini’s die je borsten liften en je buik platter maken of ga voor de XL-slip uit de fifities die je buikje gewoon bedekken!

Heb je grote borsten? Ga dan zeker voor bikinitops met beugels die je de juiste steun geven. Ook haltertops met een brede boord onder de boezem en badpakken met ingewerkte beha zetten je troeven het beste in de verf! Vermijd driehoekjes, hoe leuk ze er ook uitzien, ze bieden onmogelijk voldoende steun.

Heb je geen rondingen om mee te pronken en heb je een jongensachtig lichaam? Proficiat! Want je behoort tot de weinigen die wel met een uitgesneden badpak weg kan komen. Kies verder ook voor veel ruches, prints, franjes, alles om je rondingen te geven en je extra ‘girly’ te maken!

Heb je korte benen? Kies dan voor een hoog uitgesneden broekje of een slipje dat je met touwtjes vastmaakt. Zo creëer je alvast de illusie dat je langere benen hebt. Blijf uit de buurt van shortjes, hierdoor lijken je benen alleen maar korter.

Voel je een echte diva en straal op het strand in de perfecte bikini!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *