Word een echte beauty ninja!

Word een echte beauty ninja!

Ook al ben je een echte beauty Queen, blunders zijn helaas nooit ver weg. En wanneer je dan je uitgebreide make-up uitzet niet bij de hand hebt, kan dat al eens voor gênante momenten zorgen… Maar niet als je deze beauty ninja skills onder de knie krijgt, die in no time een oplossing bieden voor de meest voorkomende beautyblunders!

S.O.S. beautyblunder: Je wordt verrast door een regenbui met een doorweekte coupe tot gevolg…

Geen nood, want je kan deze natte situatie omdraaien tot een sexy look! Wring je haren uit zodra je een schuilplaats hebt gevonden. Strijk het glad met je vingers en draai het in een dot vanboven op je hoofd en zet vast met speldjes of een elastiekje. Als je uiteindelijk je bestemming bereikt hebt, laat je haar dan even drogen in het dotje en schud het daarna los voor een losse en warrige maar sexy coupe!

S.O.S. beautyblunder: Je hebt een pukkel opengekrabd…

Het is verbazingwekkend hoeveel bloed er uit zo’n klein puntje kan komen, maar helaas moet je het gewoon laten uitbloeden. Door er druk op uit te oefenen, stopt het wel sneller met bloeden. Zoek dus de dichtstbijzijnde toiletten op en druk met wat wc papier tegen de pukkel. Dep na vijf minuten zachtjes wat concealer over de probleemzone en eventueel wat los poeder als je dat bij je hebt en de pukkel verdwijnt als sneeuw voor de zon.

S.O.S. beautyblunder: Je hebt panda ogen na een sleepover bij je liefje…

Geen make-up uitzet bij de hand om je look bij te werken? Kies dan voor een lichte ‘uitgelopen’ look i.p.v. alle make-up af te wassen. Doorzoek zijn medicijnkastje voor vaseline en wattenstaafjes en gebruik een klein beetje ervan op een wattenstaafje om je oogschaduw en alles wat zich nestelde op je wangen, weg te vegen. Laat je resterende mascara en eyeliner intact, maar veeg de uitgeveegde resten weg met je vinger, et voila, je kan pronken met een erg verleidelijke ‘morning after’ look!

S.O.S. beautyblunder: Je hebt je overslapen en zit opgescheept met vettig haar…

Geen tijd meer om te douchen? Tijd om te improviseren! Grijp je droogshampoo to the rescue en zorg ervoor dat vooral de oppervlakte van je haar er geweldig uitziet, want dat kan de rest van je nog steeds vettige coupe bedekken… Geen droogshampoo bij de hand? Zoek dan je toevlucht in baby poeder. Als dat allemaal niet werkt, ga dan voor een strakke dot.

S.O.S. beautyblunder: Je tanden zijn verkleurd door de wijn tijdens een romantische tète à tète…

Wijngekleurde tanden zijn allesbehalve mooi… Krijg je ermee te maken tijdens een romantisch diner, probeer dan een schijfje citroen en wat zout te bemachtigen en vlucht naar het toilet. Daar besprenkel je de citroen met het zout en wrijf je dat over je tanden. Het zuur van de citroen breekt het wijn residu af en het zout schraapt het weg. Wrijf daarna de ongezouten kant van de citroen over je tong voor een frisse adem spoel je mond met water en je kan weer met een stralende glimlach aan tafel schuiven!

S.O.S. beautyblunder: Je lippenstift verdwijnt…

Niets zo vervelend als je huis verlaten met een prachtig gestifte mond, waar enkele uren later geen spoortje lippenstift meer op te bespeuren valt… Geen lippenstift bij de hand en zit je vast op je werk? Zoek in de snoepvoorraad naar rode en harde snoepjes of een lekstok. Wrijf het snoepje over je lippen als een lippenstift, zodat het je nog enkele uurtjes kleur geeft. Geen snoep bij de hand? Ook een fruitdrankje will do the job! Deb enkele druppels op je lippen en werk eventueel af met lippenbalsem voor een glossy afwerking.

Met deze beauty ninja skills maken beautyblunders geen kans!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *