SOS pluizig haar!

De herfst stelt onze coupe serieus op de proef, want het gaat pluizen, breken en bijgevolg alle kanten uitsteken, niet bepaald glamoureus dus… Vooral wie in het bezit is van een droge haardos, kan hier al eens last van hebben, al kun je wel enkele simpele tips & tricks in acht nemen die je lokken toch wat in bedwang houden!

Waarom pluist haar eigenlijk? Simpel: omdat het vocht opneemt uit de lucht, en dat is er nu eenmaal meer in de herfst. Een rijk haarmasker vol vitamines is onmisbaar om een droge coupe onder handen te nemen. Wees langs de andere kant ook niet te kwistig met mousse, gel en haarlak, want die drogen je haar uit.

Elke dag je haar wassen is een beetje teveel van het goede. Door het niet elke dag te wassen, kan er een vetlaagje opbouwen dat beschermt tegen vocht. Ga ook niet te wild te keer met de handdoek om je haar te drogen na het wassen, maar wikkel de handdoek liever als een tulband om je lokken om het rustig te laten drogen.

Een haardroger en stijltang zijn vaak onmisbaar om je coupe toonbaar te maken, maar overdrijf zeker niet en gebruik ze alleen voor het noodzakelijke werk. Gebruik ook altijd een spray die beschermt tegen de hitte.

Wist je dat een slag in je haren helemaal in is? Het hoeft dus niet altijd strak en stijl te zijn. Je creëert erg glamoureus en ‘out of bed’-haar door na het wassen een losse vlecht in je lokken te leggen en zo te gaan slapen om dan als een echte diva op te staan met natuurlijk golvend haar. Geen kat die dan opmerkt als het wat gaat krullen door het vocht!

Pluishaar is ook het onvermijdelijke gevolg van gespleten punten. Als dat het geval is, plan je best een bezoekje aan de kapper om je coupe onder handen te laten nemen…

Ban pluishaar met deze tips en geniet van een ‘very fabolous’ herfst met een stralende coupe!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *