SOS beauty!

met deze tips kan je je look redden in noodgevallen

Of je nu een uur of 10 minuten voor de spiegel hebt gestaan, in sommige situaties verdwijnt je perfecte look als sneeuw voor de zon. Maar opnieuw is StyleFever je redder in nood! Wij verzamelden een aantal tips die je zullen helpen om er in  elke noodsituatie nog steeds fabulous uit te zien…

Plotse regenbuien zijn de grootste nachtmerrie van iedereen die er uren over gedaan heeft zijn kapsel in de plooi te krijgen. Of toch niet? Geloof ons als we zeggen dat al die nattigheid wel eens een geschenk uit de hemel kan zijn! Als je uiteindelijk toch een schuilplaats hebt gevonden, wring dan je haar eerst uit. Strijk het weer glad met je vingers, en draai het in een dot, bovenop je hoofd. Die dot pin je vast met speldjes of doe er een elastiekje rond. Laat je haar zo drogen, en maak de dot dan los. Et voilà: wulps, weelderig en warrig haar!

Je doet er alles aan om er goed uit te zien voor je prille liefde, maar dat lukt niet altijd. Je word ’s ochtends naast hem wakker en je weet dat het onvermijdelijke is gebeurd: door je nachtelijk gewroet is je make-up helemaal uitgeveegd en je ligt daar nu met de gevreesde panda-ogen…  Plunder dan snel zijn badkamerkastje en ga op zoek naar wattenstaafjes en vaseline. Verwijder hiermee al de make-up die rond je ogen en op je wangen is terecht gekomen. Laat wat er nog overblijft van je eyeliner en mascara intact. Veeg met een tissue alle vuiligheid van je gezicht en gebruik je vinger om je overschotjes eyeliner mooi in je ooglid te laten overvloeien. Zo heb je in no time een sexy ‘ik zie er ’s ochtends altijd zo goed uit’-look.

Het is OK als je eens een glas rode wijn drinkt, maar besef goed dat je dat op eigen risico doet. Voor je het weet heb je blauwe tanden en een blauwe tong. Needless to say dat dat alles behalve aantrekkelijk is. Als het kwaad toch geschied is, kan je er nog vrij snel iets aan doen. Het enige wat je nodig hebt zijn een citroenpartje en wat keukenzout. Strooi het zout op de citroen, en wrijf ermee over je tanden. Het zuur van de citroen zal het residu van de wijn afbreken en het zout schuurt het van je tanden. Doe hetzelfde met je tong. Nog snel even spoelen en je bent weer good to go. Zo heb je toch al de kans om een blauwtje te lopen, verkleind.

Je mag dan wel de perfecte lippenstift hebben, maar als je hem thuis vergeet,heb je er niet veel aan. Gelukkig ontdekten wij de perfecte manier om zo’n lippenstiftcrisis op te lossen. Ga gewoon op zoek naar een snoepautomaat of iets dergelijks, en schaf je een van die overheerlijke kersenlollies aan. Eigenlijk is elke soort hard, rood snoep bruikbaar. Als je het snoep over je lippen wrijft, zal het een laagje kleur achterlaten dat urenlang blijft zitten. Je kan je lippen zelfs afwerken met een beetje lippenbalsem, als je wil. Als je alleen maar een drankautomaat kan vinden, is een sapje met rode vruchten trouwens een goed alternatief.

Met deze tips in het achterhoofd zal je vanaf nu menig beauty drama kunnen afwenden. Succes ermee!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *