Make-uptrend: Like a Doll

Make-uptrend: Like a Doll

Denk even terug aan je kindertijd en haal je de schattige poppengezichtjes voor de geest, want die vormen de inspiratie voor een gloednieuwe make-uptrend: Like a Doll! Juist ja, in beautyland steel je tegenwoordig de show met een poppengezichtje…

Denk porseleinen huid, lichte lippen, roze wangen en dik aangezette wimpers. Wat heb je hiervoor nodig? Een erg gave huid die je creëert met een bijna onzichtbare foundation, die je de illusie van een porseleinen huid geeft in combinatie met een rozige blush, kleurloze of licht rozige lipgloss, eyeliner en lots of mascara! Wie echt ‘over the top’ wil gaan, kan nog wat glitterende zilveren oogschaduw en opplak diamanten toevoegen.

Voor deze look mag je ook een beroep doen op valse wimpers, maar je kan net zo goed je eigen poppenwimpers creëren met enkele handige tips:

Stap 1: Een wimperkruller is een must-have voor deze look. Het ziet er misschien uit als een marteltuig, maar geen nood, er komt geen pijn bij kijken. Klem het rond de wortels van je wimpers en houd dat zo tien seconden vast. Doe daarna hetzelfde met de uiteinden van je wimpers. Tip: warm de wimperkruller wat op met een haardroger en het wonderlijke wimpereffect is nog groter!

Stap 2: Mascara! Kies voor twee soorten en ga eerst aan de slag met een mascara die je lange wimpers belooft en zet daar dan nog een laagje op met een volume mascara. Begin aan de wortels en leg het er maar lekker dik en donker op. Maak zigzagbewegingen terwijl je met de mascara over je wimpers glijdt om lekker veel volume te creëren.

Stap 3: Met strategisch aangebrachte eyeliner in je buitenste ooghoek laat je de wortels van je wimpers nog dikker lijken.

Ga daarna aan de slag met je foundation, blush en lippgloss. Et voila, je ultra vrouwelijke en lieve poppenlook is klaar!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *