Geef je lokken een goede beurt!

Je haren hebben vooral in de winter een goede verzorging nodig, en dat begint met een wasbeurt volgens de regels van de kunst

Je staat er misschien niet bij stil, maar de manier waarop je je haren een wasbeurt geeft, doet er wel degelijk toe! Zeker tijdens het winterseizoen is het belangrijk om je lokken een goede verzorging te geven zodat ze het hele jaar door blijven glanzen en stralen.

Voor een glamdiva kapsel hoef je niet noodzakelijk je budget plunderen en de duurste producten binnen te halen, het begint met een degelijke wasbeurt, die letterlijk tot in de puntjes goed wordt uitgevoerd. Geen gehaast onder de douche dus, maar was je coupe met de nodige aandacht!

Een hete douche is ideaal om de stress en de zorgen van een zware dag van je af te spoelen, maar draai de kraan toch op iets lauwer water, wanneer je je haren gaat wassen, zodat ze voldoende nat worden en de shampoo mooi verdeeld kan worden.

We worden gebombardeerd met reclamespots die de meest must-have haarproducten aanprijzen, maar less is more, dus gebruik ook niet teveel producten. Ook letterlijk in hoeveelheid moet het allemaal niet overdreven veel te zijn. Als je over een korte coupe beschikt, heb je genoeg aan een ‘toefje’ shampoo, ter grootte van een druif. Langere lokken vragen iets meer, maar niet groter dan een aardbei, om in de fruitsoorten te blijven.

Verdeel de shampoo over je handen en begin met je vingertoppen te masseren vanaf de haarwortels. Voeg nog een beetje water toe en zorg voor een schuimfestijn, voor je alles eruit spoelt.

Tijd voor masker en/of conditionner. Werk ook in die volgorde en breng het niet rechtstreeks op de haarwortels aan, anders worden je lokken sneller vet. Alles goed uitspoelen en je wasbeurt is geslaagd!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *