Een spa-dagje bij je thuis!

maak van je huis je eigen kuuroord en ontspan

Een heerlijk verwendagje in een luxueuze spa is altijd welkom, helaas hangt er ook een serieus prijskaartje aan vast, waardoor we onszelf niet altijd op zo’n dagje kuuroord kunnen trakteren… Maar geen nood! De overbodige stress kan je ook gewoon gezellig bij je thuis in het niets doen verdwijnen, door simpelweg je eigen spa te creëren…

Laat je portemonnee veilig dicht, zo blijf je meteen ook gespaard van het paniek gevoel ‘ik ben weer geld aan het uitgeven’ en relax lekker bij je thuis. Met een beetje verbeelding waan je je in no time in het meest fancy kuuroord!

Allereerst is het erg belangrijk dat je alle stress-oorzaken uitschakelt, zoals je telefoon en computer. De bedoeling is dat je heerlijk zen wordt en dat lukt niet met bepaalde stoorzenders in de buurt. Zet je lievelingsmuziek op, zoek enkele kaarsjes bij elkaar, verzamel je heerlijkste badproducten en vul je bad met zalig warm water. Tip: leg je badjas alvast over de verwarming, zodat die lekker warm is als je uit bad komt…

Nestel je in je bad en geniet met je ogen dicht van de rust. Of neem er een boekje en een glaasje bubbels bij en sluit je af voor de rest van de wereld. Een snack is ook altijd welkom, dus voorzie eventueel een bordje met wat lekkers op de rand van het bad.

Als je poriën goed openstaan door de warmte, is het scrubben geblazen, en dan bedoelen we werkelijk van kop tot teen. Ook je gezicht verdient een scrubbeurt, maar laat hierbij de scrubborstel misschien maar best achterwege… Breng gewoon wat scrub aan op je vingertoppen en masseer het zachtjes op je gezicht. Daarna alles goed afspoelen en verder relaxen met een gezichtsmasker. Daarna is je coupe aan de beurt, die je goed onder handen neemt met shampoo en conditionner en eventueel een haarmasker.

Laat al de maskers goed intrekken terwijl je verder relaxt en geniet van je welverdiende me-time zonder stress.

Na het bad, spring in je heerlijk warme en knusse badjas en smeer je je van kop tot teen in met een zalige bodylotion. Om je spa-beurt helemaal af te maken, kan je je nagels nog een verzorgingsbeurt geven en een trendy kleurtje. Als finishing touch, nog een vleugje make-up en je kan de wereld opnieuw als herboren aan!

Julie Vandormael – StyleFever.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *