Ga eens voor een kort kapsel!

korte kapsels zijn weer helemaal in in 2012!

Korte kapsels zijn weer helemaal hip and happening! En dan hebben we het niet alleen over de alom bekende bob. Doe eens gek in 2012, en ga voor ècht kort. Wij helpen je het juiste kapsel kiezen…

Net als bij kledij mogen kapsels een retro feel hebben, dit jaar. Dat wil zeggen dat je inspiratie kan putten uit de haarstijlen uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80. De nineties kan je daarentegen best vermijden. Let erop dat je niet ‘all the way’ gaat in je retro kapsel. Zorg ervoor dat er een moderne twist in zit. Het beste voorbeeld: Dita Von Teese!

Een bob mag nog steeds, maar als je echt mee wil zijn met de trend, ga je voor laagjes. Hoe asymmetrischer hoe beter! Speel met verschillende haarlengtes, en vergeet volume. Je kapsel hoeft dit jaar niet meer zo omvangrijk te zijn. Heb je graag een coiffure met een beetje edge, dan raden we je een undercut aan, waarbij de onderste laagjes korter zijn dan de bovenste.

Stap ook af van een lange pony, en ga voor een korte versie à la Rooney Mara. Je mag dit jaar je voorhoofd laten zien!

En gooi je stijltang ook maar meteen de deur uit. Dit jaar mag het allemaal wat speelser, warriger en nonchalanter. Stijl haar is uiteraard nog wel OK, maar zorg ervoor dat het er niet uitziet alsof je er de stijltang in hebt gezet.

En niet alleen de snitten worden speelser, ook de haarkleuren mogen wat opvallender. Roodtinten, bleach blonde of high lights, het mag allemaal.

Laat je kapper zich dus maar eens uitleven!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *