Eerste Hulp Bij Beauty Ongevallen

stylefever stelde een lijstje samen met de beste tips voor eerste hulp bij beauty ongevallen

In de keuken gebeuren er de meeste ongelukken, maar wat ons betreft, is de badkamer soms ook een slagveld. Je hoeft maar een beetje overenthousiast of onoplettend zijn en voor je het weet, gebeuren er ongelukken. Maar vrees niet langer: StyleFever helpt je uit de nood met deze Eerste Hulp Bij Beauty Ongevallen-tips!

Verbrand met de stijltang:

Iedereen die regelmatig zijn lokken in de plooi legt met een stijltang, heeft zich wel eens verbrand aan de ijzers. Net als bij andere eerstegraads brandwonden geldt de gouden regel ‘eerst water, de rest komt later’. Als je het een beetje drastisch vindt om je hoofd onder koud, stromend water te hangen, kan een ice pack ook helpen. Hoe dan ook is het belangrijk om de wonde zo snel mogelijk af te koelen als je de schade wil beperken.  Daarna smeer je de wonde best zo snel mogelijk in met een brandwondenzalf en dek je hem af met een pleister of kompres. Dat ziet er misschien niet uit, maar het is ten minste tijdelijk – een litteken blijf je voor altijd zien! Vergeet de wonde ’s avonds niet voorzichtig te ontsmetten en breng er de eerste paar dagen geen make-up aan. Wil je de verbande plek toch wat camoufleren, wees dan creatief met je kapsel! Deze tips zijn trouwens ook van toepassing als je je verbrand hebt met ontharingswas.

Je oog verwond met het mascaraborsteltje:

Je bent gehaast, maar wil je ogen nog snel in de kijker zetten met een likje mascara. Resultaat: te wilde bewegingen en een mascaraborsteltje in je oog. Het zou kunnen dat je hierdoor een krasje op je hoornvlies hebt gekregen, en dat is de perfecte manier om een oogontsteking op te lopen!

Spoel je oog zo snel mogelijk met oogdruppels die je bij de apotheek gaat halen (zoals Minhavez) of, als je lenzen draagt, met lenzenvloeistof. Haal dan maar weer je ice pack uit de diepvriezer, en hou hem tegen je oog. Normaal gezien zullen de oogdruppels de roodheid een beetje verhelpen, maar verder kan je niets doen om je ‘war damage’ te verbergen.

Trekkerige huid door een overdreven scrubbing:

Scrubben is goed, maar teveel is teveel. In je vastberadenheid om al die dode huidcellen te doen verdwijnen, kan je wel eens te hard schuren, wat resulteert in een rode en trekkerige huid. Het eerste wat je hier kan doen is een paar minuten een koel, vochtig washandje of tissues op je gezicht leggen. Daarna smeer je je huid in met een hydraterende crème die geen parfums bevat. Dat laatste is vooral belangrijk als je niet het gevoel wil hebben dat je gezicht aan het wegbranden is. Make-up en zon zijn voor een paar dagen een grote no-go. Getinte moisturizer is wel toegestaan. Gebruik er een met een groene tint om de roodheid van je gezicht minder te laten opvallen.

Gescheurde huid door nijnagel:

Nijnagel is een ‘aandoening’ waarbij de huid rond de nagelriem gescheurd is. De alom bekende ‘velletjes’, dus. Nijnagel kan resulteren in een gescheurde huid waar heel snel een ontsteking op komt. Een pijnlijke bedoening waar er een heel eenvoudige remedie tegen bestaat. Dompel je vinger een 5-tal minuten onder in een mengsel van een theelepel azijn en 11 centiliter water. Doe dat een week lang twee keer per dag. Na het weken smeer je je vingers in met ontsmettende zalf en doe je er een pleister rond. Een vloeibare pleister werkt trouwens even goed en valt veel minder op.

Deze middeltjes zullen in eerste instantie wel werken, maar sommige mensen hebben nu eenmaal een krachtigere behandeling nodig. Vanaf het moment dat er blaren, etter, zwelling, extreme roodheid en ondraaglijke pijn aan te pas komen, raden we je aan zo snel mogelijk naar de dokter te gaan. En verder: voorkomen is beter dan genezen!

Tessa Van Steyvoort – StyleFever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *