Een stralende huid met simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Een stralende huid met simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Een stralende en gezonde huid staat vanboven op het verlanglijstje van elke vrouw. Maar niet iedereen is door moeder natuur in de watten gelegd met een smetteloos gezicht en veel dames hebben last van vervelende puistjes of roodheid op hun gezicht. Om dat te verhelpen zijn er allerhande middeltjes op de markt. Dat we daarvoor regelmatig diep in onze portemonnee moeten tasten om al die veelbelovende producten toe te voegen aan onze beautyuitzet, nemen we er vaak zonder morren bij. Maar het kan ook anders!

In plaats van een bom geld uit te geven aan de duurste huidverzorgingsproducten, kan je ook al heel wat met simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes! Speur je keukenkasten af naar enkele ingrediënten die een wondere werking beloven voor je huid en houdt die bankkaart veilig en wel in je portemonnee. Hier enkele slimme tips om je huid op een natuurlijke manier stralend en acne-vrij te houden:

Bij de bestrijding van acne, denken we niet meteen aan aardappelen… Think again! Een aardappel zit boordevol voedingsstoffen als  kalium, fosfor en chloride die helpen bij de genezing van acne. Wat moet je doen? Snij een geschilde aardappel in schijfjes, breng ze aan op je gezicht en laat ze 30 minuten hun ding doen, voor je je gezicht afspoelt.

Nog wat appelazijn in huis? Dat zorgt niet alleen voor een interessante toets in je gerechten, het vermindert ook acne en roodheid! Appelazijn transformeer je in no time in een tonic voor je huid door wat azijn te mengen met wat gedistilleerd water. Breng het aan op een gereinigde huid en ervaar de magische werking.

Een heerlijk eitje ’s morgens maakt je dag meteen goed! Maar wist je dat eiwitten ook erg bevorderlijk zijn voor je huid? Dankzij de vitamines B en zink wordt je huid in balans gehouden. Breng dus gewoon wat eiwit aan op je gewassen gezicht, laat het zo’n 15 minuten zitten en spoel af.

Een droge huid? Grijp naar havermout! En wel naar een havermoutmasker dat je verkrijgt door een driekwart kopje havermout te koken in een kopje water. Laat het mengsel afkoelen en voeg een vierde van een kopje honing toe. Breng het aan op je huid en laat zo’n 15 minuten opdrogen om daarna alles netjes af te vegen. Het zetmeel in havermout absorbeert overtollige olie en daarnaast werkt dit doe-het-zelf masker erg kalmerend voor een gevoelige huid.

En nu is het aan jullie, aan de slag en stralen maar met die gladde huidjes!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *