Eat this cellulitis!

Eat this cellulitis!

Last van cellulitis? Troost je, want je behoort tot het merendeel van de vrouwen die geteisterd worden door deze vervelende sinaasappelhuid. Lijdzaam ondergaan? Helemaal niet! Door de juiste groenten naar binnen te spelen, reken je af met cellulitis, dus eat this!

Wat moet je zoal op je bord leggen om komaf te maken met sinaasappelhuid? Wij zetten de must-eat groentjes even op een rijtje:

Broccoli wordt beschouwd als de gezondste groente door zijn beschermende werking tegen kanker. Maar daarnaast zorgt deze supergroente ook voor een jonge, stevige huid! Ook bloemkool, rode kool en witte kool hebben deze magische werking voor jou in petto.

Je trekt misschien je neus op voor witloof, maar toch bevat het veel vitamine C en kalium. Hierdoor heeft het een vochtafdrijvende werking = een strakke huid!

Ook aubergine heeft een vochtafdrijvende werking doordat het veel mineralen en kalium bevat.

Komkommer vormt de ideale basis voor een slaatje en bevat veel sulfaten. Deze helpen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en zo ten strijde te trekken tegen cellulitis.

Paprika is niet alleen lekker in tal van gerechten, het bant ook huidveroudering en zorgt voor een stevigere huid. Dubbel check! Kies vooral voor rode of gele paprika’s.

Zeewier klinkt niet meteen erg aanlokkelijk om te verorberen, maar bevat toch een enorme kracht … Algen zijn voorzien van essentiële vitaminen, mineralen, jodium en oligo-elementen: stuk voor stuk ideaal voor het ontgiften van de huid.

Champignons doen ook perfect dienst als cellulitis bestrijder doordat ze veel mineralen, zoals calcium, kalium, magnesium, ijzer, zink en mangaan bevatten. Wederom erg goed voor een stevige huid. En hoeveel heerlijke recepten bestaan er wel niet met champignons? Smullen maar!

Last but not least spotten we ook sla in het te eten lijstje. Groene bladgroenten zorgen ook voor een jonge en stevige huid doordat ze zeer veel essentiële vitaminen en mineralen voor de huid bevatten.

Aan tafel!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *