Doe-het-zelf beauty recepten

doe-het-zelf beauty recepten

We hebben weer enkele super handige beauty recepten gespot om toe te voegen aan ons doe-het-zelf lijstje met schoonheidsbehandelingen! Nood aan: Wittere tanden? Check! Body scrub? Check! Haarmasker? Dubbel check!

Je hoeft heus niet meteen naar de schoonheidsspecialiste te hollen voor deze beauty noodgevallen en diep in je portemonnee te tasten voor de vaak peperdure schoonheidsproducten die een oplossing beloven voor deze schoonheidsproblemen. Je doet het gewoon zelf!

En het hoeft helemaal niet zoveel te kosten om jezelf enkele heerlijke beautybehandelingen te geven. Hier zijn enkele super handige en simpele beautyrecepten die je in no time terug laten stralen…

Wil je graag een rode loper smile met witte tanden waarop geen vlekje te bespeuren valt? Vergeet een dure bleachbehandeling, het enige wat je nodig hebt zijn aardbeien, een vork en een tandenborstel. Pureer de aardbeien met de vork tot je een moes krijgt. Doe het op je tandenborstel en begin te poetsen! Doe het één keer per dag gedurende een paar weken lang. Stop er ook op tijd mee, want anders kan het glazuurlaagje van je tanden aangetast worden.

Een heerlijke body scrub zorgt voor een zalige zachte huid en hiervoor heb je alleen wat zeezout en olie nodig in de vorm van olijfolie, lavendelolie of baby-olie. Doe het zeezout en in een kom en giet er een scheut van de gewenste olie bij en goed roeren! Neem je mengsel mee in bad of onder de douche en wrijf het in cirkelvormige bewegingen over de huid, waarna je pronkt met een zacht en proper velletje.

Een haarmasker kan je lokken de nodige boost geven, dus zoek daarvoor twee avocado’s, mayonaise en een handdoek bij elkaar. Pureer de avocado’s en doe er twee eetlepels mayonaise doorheen en je masker is klaar! Wrijf het door je haar en focus vooral op de punten. Maak de handdoek warm en bedek je haren ongeveer twintig minuutjes met de handdoek. Daarna is het even op de tanden bijten want je moet het mengsel eruit spoelen met koud water. Maar het is de moeite waard want achteraf kan je opnieuw genieten van een glanzende coupe.

Zo, hoog tijd dus om je badkamer even om te toveren tot je eigen kuuroord. Veel plezier!

Julie Vandormael – StyleFever.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *